Atlantis wint Rydercup

Zaterdagmorgen 23 oktober, een graad of vijf. Iets voor tien uur. Vanuit het clubhuis begeven de deelnemers aan de finaledag van de 2021 Rydercup zich naar hun startholes.

De Rydercupcompetitie van GV Het Woold is niet meer weg te denken van de wedstrijdkalender. In teamverband strijden en de eer van ‘jouw’ land verdedigen. In teamtenue, meestal. Vooral waar het bestaande ‘vindbare’ landen betreft. Engelse, Duitse Amerikaanse vlaggen en ludieke teamtenues sieren de baan.

Maar ook de outfits van imaginaire landen. Want hoe ziet de vlag van ‘Luilekkerland’ eruit? Of de vlag van dat land dat niemand meer kan vinden ‘Atlantis’? Volgens de legendes ligt Atlantis ‘ergens’ onder water en was het destijds een van de meest beschaafde delen van de wereld.

De kruisfinales tussen de plaatsen 1 t/m 6 van de 3 poules waren al eind september. De poulewedstrijden werden van eind april t/m augustus gespeeld.

De Franse Slag

Het team ‘de Franse slag, Frankrijk’ had de beste kansen. Gezien hun scores in de voorrondes mochten zij ook het eten uitzoeken voor de 80 deelnemers tijdens de prijsuitreiking.

Zij hadden echter de onderzeeërs van de verzonken stad Atlantis onderschat want de overwinning ging naar dat team met een score matchplay 4-2.

De cup is nu waarschijnlijk weer voor een jaar onder water in Atlantis.

De onderzeeërs, Atlantis
Toon Berkers
Conny Berkers
Joep Schulkes
Doret Schulkes
Guus Timmermans
Lily de Jong.

Van harte gefeliciteerd namens iedereen op Het Woold!