Putt Academy klaar voor de start…

Op dit moment worden de laatste werkzaamheden verricht aan het Putting Centre en de nieuwe golfwinkel op Het Woold. Tijd voor een bezoek…

Specialisatie

In 2007 besloot Rob, toen al een aantal jaren golfprofessional om zich te specialiseren in het putten. Er volgden studiereizen naar het Verenigd Koninkrijk en Rob werd Certified Putting Instructor bij Howard Swash, destijds een van de bekendste putting-coaches ter wereld. European- en PGA tourspelers werden door Howard Swash betere golfers, of gingen in ieder geval beter putten. 

Het vervolg

Eenmaal ‘Swash-certified’ volgden er nog aanvullende trainingen en werkte Rob gestaag door als Golfpro. Zowel met recreanten, competitiespelers en -teams maar ook tourspelers van de European Tour, de LPGA en de PGA Asia tour. Joost Luiten, de beste golfer van Nederland kwam naar Het Woold, maar ook Anne van Dam, Maarten Lafeber en Pornanong Phatlum werkten samen met Rob aan het verbeteren van hun spel. Ook zij gingen aantoonbaar beter spelen. 

Een passie voor techniek

‘In vergelijking tot twee decennia geleden, hebben we nu de beschikking over een geweldige set hulpmiddelen voor analyse en verbetering’ schetst Rob. ‘De bewegingen van het lichaam, de putter en het slagvlak worden door meerdere camera’s simultaan geregistreerd. De data die daaruit voortvloeit stelt ons in staat om sneller conclusies te trekken en een maatplan uit te werken dat in no time tot significante spel en speelverbeteringen leidt’. 

‘Ik denk dat het Putting Centre in Asten qua techniek en hulpmiddelen zijn gelijke niet kent. Het is wat mij betreft de beste manier om de golf(st)ers die bij ons komen beter te laten spelen’. ‘ Wie bij ons komt ziet en beleeft wat er allemaal kan en mogelijk is’.

Vis in het water

Rob Mouwen voelt zich in zijn nieuwe studio als een vis in het water. De studio is ruim, helder en voorzien van alles wat nodig is om u te helpen beter te gaan putten én golfen. 

Trackman Golfsimulator

Zo is er een Trackman Golfsimulator met een scherm van welhaast olympische afmetingen. Iedere slag wordt minutieus gevolgd en geanalyseerd. Dat geldt ook voor de camera’s die u tijdens uw golfswing filmen. Van achteren, maar ook van de zijkant en indien nodig van boven. Bij Iedere slag is er feedback van de club, maar ook van de camera’s. U ziet -al trainend- precies wat u doet. En ook wat er nog beter kan. Dat blijkt uit de beschikbare data, maar ook uit de analyses die Rob maakt.

Putten 

Maar bij de Putt Academy wordt niet alleen uw golfswing onder de loep genomen. Nee, een fiks deel van de indoor area is er om u beter te laten putten. De stand van uw putter bij het adresseren en op het moment van impact worden gemeten in tienden van graden. De gevolgde trajectbaan van uw putter wordt in kaart gebracht en vanaf de eerste poging genereert deze putting-area een ongelofelijke hoeveelheid bruikbare data. 

Een hellend vlak

Het vlak van de putting-area is gebalanceerd en niet hellend. Totdat u eraan gewend bent. Dan helt de vloer onder u volgens een vooraf ingesteld programma en wordt uitholen ineens een stuk lastiger. U wordt daarbij wel geholpen door de licht-indicaties die u van bovenaf vertellen in welke zone deze putt bij de ingestelde helling gespeeld moet worden. 

Later in de oefensessie veranderen de helling en hoek nog diverse malen. Uw scores worden bijgehouden en al vrij snel wordt duidelijk waar de meeste winst te behalen is. 

Drie putting areas

Naast de golfsimulator en de hellende putting-area zijn er nog twee aparte putting-areas, eentje voor de langere en een andere voor de kortere afstand. Aan de hand van de analyses kunnen cursisten gestaag werken aan de verbetering van hun spel. In het putting centre kunnen 6-8 spelers gelijktijdig effectief trainen.

De ingebruikname

Terwijl de naastgelegen nieuwe golfwinkel wordt ingeruimd praten we over de ingebruikname, of de opening. Rob aarzelt ‘de apparatuur is uiterst precies, we kalibreren en verbeteren de systemen momenteel nog dagelijks. De meetapparatuur is supergevoelig en kent griezelig kleine toleranties. Een grootschalige opening houdt in dat er een hek omheen moet, zodat we de dag erna niet opnieuw moeten beginnen.

De eerste trainingen worden inmiddels gegeven en we gaan zeker aandacht besteden aan de opening, maar eerst aan de slag. Hard werken en hopen dat we snel weer grotere groepen onbelemmerd kunnen ontvangen.

Wordt vervolgd!