Businessclub bedrijfsbezoek Movico: Giant XL

De eerste echte mountainbike die ondergetekende ooit kocht was een Giant xl.  Blijkt de Giant XL nu de nieuwste innovatie van Movico in Deurne te zijn. Ferrari heeft hem al voor tien raceweekends gereserveerd.

Afgelopen donderdag heeft de businessclub van Het Woold een bedrijfsbezoek gebracht aan dit prachtige bedrijf aan de Daalder in Deurne.  Wat ze daar bouwen en organiseren laat zich niet in een paar regels beschrijven. Klanten als de ASO (organisator van de Tour de France en veel wielerklassiekers), Val d’Isère, Formule 1, Grohe, KNVB, RTL, Samsung en vele andere maken al meer dan 25 jaar gebruik van de kennis en kunde van het bedrijf.

Het bedrijf kent twee takken, Roadshow Marketing en Sports Events.

Bij Roadshow marketing worden mobiele units ingericht voor specifieke klanten waarmee merkbeleving op locatie kan worden gecreëerd, producten kunnen worden gelanceerd, trainingen op locatie kunnen worden gegeven en sponsoren een plek bij evenementen kunnen krijgen. Een mooi voorbeeld is Grohe waarvoor units zijn ingericht met alle mogelijke kranen en douchkoppen waar klanten op locatie kennis van kunnen nemen. “Grohe naar de klanten toe”.

Bij Sports Events is de Tour de France het bekendste voorbeeld. Alles rondom start en finish wordt door Movico verzorgd. De gele VIP Hospitality units, media en pers units, mobiele podia en mobiele kantoren  komen uit Deurne. De units zijn mooie voorbeelden van technisch vernuft. Twee personen kunnen het geheel binnen vier uur volledig opbouwen.

En dat ze bij Movico flexibel zijn kwam afgelopen jaar goed van pas. Sportevenementen lagen stil, Roadshows werden geannuleerd, de agenda viel leeg. Maar het werkterrein werd direct verlegd naar een totaal andere, nieuwe klant, de GGD. Daarvoor zijn mobiele prikstraten ontwikkeld waarmee de GGD de wijken bezoekt om mensen te bereiken voor een coronavaccinatie.

De bijeenkomst bestond uit een centrale ontvangst gevolgd door diverse korte heldere presentaties van diverse medewerkers, waarbij één speciaal genoemd mag worden, onze eigen Ted Schulkes.

Namens de directie hield ook Stefan Aspers een mooi verhaal met als afsluiter een kort helder overzicht over het beleid op het gebied van duurzaamheid.

Meer weten?  www.Movico.nl

Innoverend, flexibel, gemotiveerd, enthousiast, een mooi team met veel jonge mensen. Er is zelfs nog plaats voor nieuwe mensen. Als ik jonger was ….

Niet op klompen maar met kleine klompjes togen we huiswaarts. Bij de volgende Formule 1 in Zandvoort zal ik toch eens extra opletten of ik de nieuwe Giant XL ergens zie.

Theo Lankhorst