Zinderende ontknoping Woold PAR3 Contest

par 3 green 360Eindelijk was het zo ver, de finaledag van de Woold PAR3 Contest. Er valt veel te zeggen over dit nieuwe evenement, maar over een ding kunnen we kort zijn: Het heeft zodanig veel teweeggebracht dat het gespreksonderwerp 1 was de afgelopen weken.

Want, wie zou er gaan winnen? Wat zou de winnende score zijn? En, nog veel belangrijker, zou Marcel van den Eijnde zijn weddenschap winnen met Frans van Eijk?

 

par3 343podium 360Ter info: Marcel heeft de gehele zomer geroepen dat hij gegarandeerd het podium zou gaan halen. Die uitspraak was zodanig uit de hand gelopen dat er een vat bier op werd gezet door Frans van Eijk. Het was dus wel duidelijk op wie de ogen waren gericht.

Zondag 9.15 uur, tijd voor de briefing door Nick. Er zouden in totaal 4 rondes gespeeld worden, waarvan de eerste 2x 9-holes in een shotgun vorm. Iedereen begon immers weer met een lege kaart, aangezien de scores van de voorrondes niet werden meegenomen.

De regen bleef uit tot aan de lunch, eigenlijk ideaal dus, en daardoor was het prettig spelen. Aangezien het deelnemersveld van 40 spelers bestond uit alle hoeken van onze vereniging zorgde dit voor flights van spelers die normaal niet vaak met elkaar spelen. Erg leuk dus!

Na het invoeren van de ochtendronde was het tijd om de tussenstand op te maken en de nieuwe startlijst aan te maken. Stephan Oost ging aan de leiding met een score van 54, op de voet gevolgd door Ron van den Heuvel én Marcel van den Eijnde op 1 slag. Daarnaast stonden ook Rens Vendrig, Jules Meuffels en Rens van der Schouw binnen een paar slagen en zo was dus alles nog mogelijk.

Gedurende de middag werden er verschillen gemaakt. Zo naderde Rens Vendrig de koppositie en begon Marcel warm te draaien. Op een gegeven moment gingen ze gelijk op en werd er tegen het einde van de laatste ronde een onvergetelijke beslissing gemaakt door Marcel: Hij sloeg op hole 6 een hole-in-one. Hiermee liep hij uit en wist zo op de laatste green onder het oog van alle toeschouwers de winst te pakken.

Het podium zag er als volgt uit:
1. Marcel van den Eijnde
2. Stephan Oost
3. Rens Vendrig & Rens van der Schouw
Beste dame: Marjolein van de Kruis

par3 marcel en janEn zoals natuurlijk te raden is, op Marcel zijn overwinning werd flink geproost! Het vat bier werd door Marcel en Jan van Eijk opengeslagen en er werd nog lang geborreld en nagepraat op het terras.

Namens de organisatie willen wij Marcel feliciteren met deze geweldige prestatie en natuurlijk de gewonnen weddenschap. Daarnaast willen wij alle deelnemers bedanken. Bijna 120 deelnemers tijdens de voorrondes en erg veel positieve reacties.
Zo zie je maar waar een uit de hand gelopen grap toe kan leiden… Wij gaan evalueren, maar over één ding zijn wij het al eens: in 2020 komen we terug.

Namens de organisatie,
Nick Bronzwaer, Nick Goedhart & Rens van der Schouw