Woold PAR-3 Contest 2023: voorrondes afgerond

Vorige maand hebben we op iedere dinsdagavond weer kunnen genieten van de voorrondes van de Woold PAR-3 Contest. Met gezonde wedstrijdspanning deden er dit jaar ruim 80 deelnemers mee aan deze voorrondes, die verdeeld waren over 4 avonden. Sommigen doen puur mee voor de gezelligheid, anderen willen graag een gooi doen naar de titel. Voor iedereen gelden er andere verwachtingen en dat maakt het toernooi ook zo mooi. De 2023-editie is alweer het vijfde toernooi, dus we mogen misschien al van een “blijvertje” in de Woold-agenda spreken.

De voorrondes hebben als doel om tot een eerste schifting te komen: van de ruim 80 deelnemers blijven er namelijk slechts 40 over die mee kunnen doen op de finaledag, die dit jaar op zondag 1 oktober zal worden gespeeld. Voor de 20 deelnemers die zijn afgevallen is er zowel goed nieuws als slecht nieuws.

Het slechte nieuws is (natuurlijk) dat ze niet door mogen naar de halve finales, maar het positieve is wel dat ze nog niet zijn uitgeschakeld. Alle deelnemers die zijn afgevallen mogen namelijk inschrijven op de Wildcardronde die traditioneel op de dinsdagavond vóór de finaledag wordt gespeeld. Dit betreft een 9-holes ronde onder de lampen van de Gezandebaan, aangezien het dan al donker is. De criteria hiervoor hebben we dit jaar robuuster gemaakt, wat neerkomt op het feit dat deelnemers alleen mee mogen doen als ze ook daadwerkelijker zijn afgevallen. Iemand die bijvoorbeeld de voorrondes overleefd maar de halve finale niet speelt, kan dus niet deelnemen aan de Wildcardronde. Zo blijven de laatste startbewijzen voor de finaledag ook daadwerkelijk voor afvallers beschikbaar.

De vakantiemaand augustus slaan we over en in september gaan we verder met deze afvalrace. De halve finales zullen we spelen op zaterdagochtenden 16 & 23 september. We wensen de overgebleven deelnemers dan ook veel succes met de verdere voorbereidingen, zodat ze op en top gereed zullen zijn om in hun halve finale een mooi resultaat te behalen.


Namens de organisatie Woold PAR-3 Contest,

Rens van der Schouw