Woold Masters 2023

Het is Zondag 8 oktober 2023. Al op tijd melden zich de eerste golfers in het clubhuis. Vandaag om 11:30 zullen we met 65 deelnemers starten om de titel Wooldmaster 2023. 

De wedstrijd is de afsluiting van het zomerseizoen. Voor de liefhebbers van de herfst en winter dus een prachtig moment. Alle deelnemers verdeeld over 18 holes zullen na een “shot-gun” hun kwaliteiten in de strijd gaan gooien. Eerst nog een bakje koffie of de spiertjes losmaken op de driving-range.  11:00 uur is vrijgehouden voor Karin Jobse. Karin zal de briefing verzorgen. Hier kon ze pas mee starten nadat het goed gevulde terras, voor haar verjaardag “lang zal ze leven” had gezongen. 

De wedstrijd is verdeeld over 2 categorieën.
A: HCP 0.0 t/m 20.0 en B: 20.1 t/m 54
A speelt strokeplay met handicap verrekening. B speelt stableford.

Iedereen, dames en heren, had vooraf de keuze om van geel, blauw of rood met bijhorende slagen te spelen. Er waren extra prijzen voor de neary op 8, tweary op 16 en op 18 de nearest to the line.
Nadat we ook nog te horen kregen dat alle vlaggetjes op de rode pinposities stonden konden we om 11:15 naar de holes vertrekken.

Het WECO team, bestaande uit Gré Peeters, Truus Sanders, Lenie Waals en Karin Jobse had alles weer tot in de puntjes geregeld. De weergoden zijn ons begin oktober nog goedgezind. Misschien met een beetje hulp van het gaatje in de ozonlaag, El Niño wie zal het zeggen, zijn we met prachtig weer de baan rond gegaan. 

De marshall of misschien beter marshalls, werden vandaag gevormd door het echtpaar Lenie en Tom Waals. Ze hielden alles vanaf een gepaste afstand netjes in de gaten en trakteerden ondertussen alle deelnemers op een worstenbroodje.

Wooldmaster word je met de laagste netto score. Het is dus een individuele strokeplay wedstrijd met handicap verrekening. Iedereen die lid is  van Het Woold mag meedoen. Volgens de reglementen moet je tussen de 1 en 99 jaar zijn in bezit van een handicap -9.0 t/m 54.0. Dat maakt het juist extra leuk. De wedstrijdvorm maakt van elke deelnemer een kanshebber op deze felbegeerde titel.

Om 16:30 uur komen de eerste flights terug in het clubhuis. De scorekaarten worden ingeleverd en er wordt een drankjegenuttigd waarna het even wachten is tot iedereen binnen is.

Na wat rekenwerk is er om 17:45 de prijsuitreiking verzorgd door Jan van der Vorst. Vooraf bedankt Jan het horecapersoneel, organisatie en de greenkeepers voor de keurig verzorgde baan.

Jan begint met de prijzen voor de Neary.  Deze is gewonnen door Jeanne Sars en Martien Verdonschot. De tweary werd gewonnen door Jaenne Sars en Thom Lier. Blijft nog over Nearest to the tiny line. Deze prijzen mochten in ontvangst genomen worden door Mieke Leenders en Wilco Janssen.

Naast de hoofdprijs van Wooldmaster zijn er bij de dames en heren ook prijzen te winnen voor de stableford categorie. Ook hier was het erg spannend en was er zelfs extra rekenwerk nodig. 

Stableford Dames

3e prijs voor Annemie van Gerwen (32 ptn). 2e prijs voor Savine Hoebergen (34 ptn) en een hele mooie eerste prijs voor Anneke Wolters met 37 punten.

Stableford Heren

3e prijs voor Arjan de Jong ( 35 ptn) 2e Frans Renette (36 ptn) en Wilco Janssen mocht met 39 punten naar voren komen voor de eerste prijs.

Woold Masters Dames

Dames: 3e prijs Marjolein van der Kruis (75) 2e de jarige Karin Jobse (71) en met twee slagen minder namelijk netto 69 slagen mag het hele jaar Jeanne Sars zich Woold Master noemen. De trotse Richard was ook blij en had het druk met foto’s maken.

Woold Masters Heren

Theo Lankhorst de 3e plaats met 75 slagen. Marc Gielen 2e met 73 en één slag minder was Rinus van Mullekom net iets beter en wordt dus Wooldmaster 2023.

Tegellegging in de Circle of Fame

Aansluitend en na de prijsuitreiking was er om 18:00 de tegellegging gepland.

Voorafgegaan door een speech van onze voorzitter Jan Karel Jobse mochten Marjolein van der Kruis, Jules Meuffels en Rens van der Schouw, Rens door vakantie afwezig, hun tegel in de “Cirkel of fame” plaatsen. Dit omdat ze eerder dit jaar de titel strokeplay/matchplay kampioen 2023 hadden veroverd. Gefeliciteerd!

Voor de liefhebbers kon na dit alles aangeschoven worden aan de dinertafel voor een 4-gangen diner in het restaurant waarna het zoals gebruikelijk nog lang gezellig bleef.

Nogmaals alle prijswinnaars proficiat en iedereen bedankt voor weer een perfect verzorgde en gezellige dag op Het Woold.

Met een vriendelijke golfgroet,

PR/Cie
Leon Verkoelen