Wandelen op het Woold | Vier Eijckenpad peelpad

Op landgoed het Woold zijn door en rond de golfbaan wandelpaden aangelegd. U wandelt door de prachtige natuurgebieden van de golfbaan, het nabijgelegen natuurgebied ‘Het Starkriet’ en de bossen van de ‘Witte Bergen’. De wandelroutes lopen door een zeer gevarieerd landschap van bossen, meanderende beken en vochtige bloemrijke graslanden. Een mooie ervaring van de rijke natuur van de Brabantse Peel.

De wandelingen beginnen en eindigen altijd bij het clubhuis van Golfbaan het Woold. Daar kunt u gratis plattegronden van de wandelroutes krijgen. U kunt kiezen uit drie routes van verschillende lengtes, die zijn aangegeven met geel, rood en blauw gekleurde palen.

Gele route

De gele route is ca. 7 km lang en loopt via de Korhoenweg, langs de golfbaan, via het Gedenkbos, naar het buurtschap Behelp, via het Starkriet, over de stuw van de oude beek De Aa, van hieruit via het Weerterpad, in de bossen langs de golfbaan terug naar het startpunt.

Rode route
Deze route is ca. 4,5 km lang en volgt gedeeltelijk de gele route maar loopt via de Broekstraat en het Weerterpad weer terug naar het startpunt.

Blauwe route
Deze route is ca. 3,5 km lang en loopt geheel door de bossen van De Witte Bergen, gedeeltelijk rond de visvijver.

Tijdens het lopen van deze routes kan men niet alleen genieten van de bijzonder fraaie natuur op en rond de golfbaan, maar ook kan men een kijkje nemen bij de Ekoboerderij Sengersbroek met boerderijwinkel, de Biologische boerderij Sumiran met streekwinkel en de beeldentuin Artheo. Verder zijn er op diverse plaatsen banken geplaatst en informatieborden.

U loopt op eigen risico. Wij adviseren de routes met stevige schoenen te wandelen. Wandelaars wordt gevraagd de natuur te respecteren, dus honden aan de lijn, niet roken, op de paden blijven en zeker geen afval achter te laten.

U bent van harte welkom vóór of na de wandeling in het golfrestaurant  Volentieri of op het terras van Golfbaan het Woold. Wij wensen u het gehele jaar veel wandelplezier!


Gedenkbos

Het idee is om een bos te laten ontstaan met alleen maar bomen met een bijzondere betekenis of herinnering. Een gedenkbos, waarin iedere boom symbool zal zijn voor een verhaal. En al die verhalen samen, met de daarbij passende boom vormen het Gedenkbos Asten.

Op dit moment is het mogelijk via de Stichting Gedenkbos Asten bomen te planten in het mooie bos in aanleg. Het planten van de bomen vindt plaats op de plantdagen die van tevoren worden vastgesteld. Veel en steeds meer mensen vinden de weg naar het perceel aan de Sengersbroekweg in Heusden. De bomen staan op een plek die een oase van rust is, en waar het een genot is om even te verblijven. Voor meer informatie over de stichting of het planten van een boom klik HIER.