Een lentedag in september

rabobcseptHet seizoen van de businessclub gaat richting afsluiting. De één na laatste wedstrijd voor de Rabocompetitie is gespeeld op donderdag 12 september jl.

Bij het ontwaken viel op dat het ’s-nachts plotseling warmer geworden was. In de middag bleek het weer ideaal voor golf. Truien en thermo’s gingen uit, de BC-polo’s kwamen goed in beeld. 18 leden begonnen vol goede moed aan de 18-holes wedstrijd, enkele uren later gevolgd door 33 leden op de 9-holes. Er werd door menigeen goed gescoord, zowel bruto als Stableford. 

De top drie bij de dames: 1) Marja Verbeek, 38 pt. (9 holes) 2) Sophia van Eijk, 34 pt. (9 h.) en 3) Marij Coolen 33 pt. (18 h.).
Longest en nearest werden gewonnen door May van Bilzen. De laagste bruto score op de 18 holes had Mary Coolen met 89 slagen.

 

Bij de heren 1) Bas Hoebers 44 pt. (9 h.), 2 Jeroen van Malsen 42 pt (9 h.) en 3) Gijs van den Oever 41 pt. (9 h.). De longest kwam van Ben Buiting en de nearest van Peter Smaling (gast van Gijs van den Oever). De laagste bruto score op de 18 holes kwam van ondergetekende met 83 slagen.

Na afloop werd er zoals gewoonlijk lang nagepraat over alle kansen die net gemist werden. Volgende keer zal het vast bij iedereen veel beter gaan.

Onze voorzitter had halverwege de avond nog wat mededelingen. Hij maakte melding van de groep die eind september naar Sankt Wendel gaat, hij wees op de ladies en business van 3 oktober en op de laatste competitiedag op 10 oktober die een bijzonder karakter gaat krijgen.

Er zal een Oktoberfest-deken over de dag gedrapeerd worden. Spannend. Onze voorzitter gaf in ieder geval aan in Lederhose te zullen verschijnen ☺ Camera’s meenemen! Tussendoor zal de finale van de matchplay-competitie gespeeld gaan worden, er zijn nog vier kanshebbers.

Bedrijf van de maand was Handelsonderneming Patrick Verbakel (HPV). Patrick, 46 jaar, partner van Christel en vader van twee kinderen, gaf op verzoek van Henk een inkijkje in zijn afkomst, de ontwikkeling van zijn bedrijf in de tijd en het huidige werk.

Afkomstig uit een agrarisch nest kwam hij in de levensmiddelentechnologie terecht maar dat voelde duidelijk niet als het gewenste eindstation. Altijd op zoek naar handel kwam hij uiteindelijk in Tilburg terecht waar hij panden kocht en geschikt maakte voor studentenhuisvesting. Dat werden er uiteindelijk meer dan 100 die hij bijna allemaal in zijn portefeuille heeft gehouden.

Momenteel is hij met zijn compagnon vooral op zoek naar oude schoolgebouwen die omgebouwd kunnen worden naar appartementen voor verhuur. Doel is 30 tot 40 appartementen per jaar op te kunnen leveren. Af en toe springt hij nog op een tractor om de plaatselijke loonwerker een dagje te helpen, dit als broodnodige ontspanning. Mogelijk komt daar menig rondje golf bij, de tijd zal het uitwijzen.

De avond duurde voort en uiteindelijk zal best iemand het licht uitgedaan hebben en daarmee een einde hebben gemaakt aan deze bovengemiddeld leuke dag met mooi lenteweer. De culinaire zijde van de dag was uiteraard weer buitengewoon verzorgd. We zijn het gewend en toch valt het me steeds weer op.

Theo Lankhorst