Vroege vogels…

Al op de vroege donderdagmorgen, zo rond 06:00uur komen de eerste deelnemers aan deze wedstrijd zich melden. Er is erg veel animo voor deze wedstrijd, er kunnen zelfs 28 teams van 2 personen worden gevormd. Er wordt gespeeld zowel vanaf hole 1 alsook vanaf hole 10 om alles goed te kunnen laten verlopen. De spelvorm is Four Ball Better Ball [FBBB] waarbij de briefing bij de starthole plaatsvindt en om 6:40 kunnen de eerste flights vertrekken.

Helaas is het op de banen nog steeds erg mistig. Moeder meerkoet trekt zich daar weinig van aan en dribbelt over de Teebox om voedsel voor haar jongen te zoeken.

De ballen echter zijn bijna niet te volgen na het afslaan en het vergt enig zoekwerk om die terug te vinden. Dat heeft ook wel iets: Slaan en dan op zoek, hopend dat je dat kleine balletje terug kunt vinden! Gelukkig komt halverwege de wedstrijd de zon opeens in volle glorie tevoorschijn en valt er volop te genieten van de omgeving. Wat een kakofonie aan geluiden in allerlei toonaarden. Prachtig om even bij stil te staan. 

Blijf bij de wedstrijd, want er zijn prijzen te winnen voor elke gespeelde Birdie!

Helaas blijkt dat bij niemand te zijn gelukt. Ik kan me daar iets bij voorstellen in deze entourage.

Bij terugkomst, na ruim 2 uur, wacht ons een lekker “to go” ontbijt met vers sap en een lekkere kop koffie/thee. Fijn dat je dit zo kunt organiseren met dank aan de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt en die al vanaf zes uur in de ochtend voor ons klaar staan.

Nu nog de score invoeren en dan naar huis. Toch blijft het vreemd dat je dit niet samen kunt afsluiten met een prijsuitreiking. 

Er zijn wel degelijk prijswinnaars, de prijzen liggen klaar en met een persoonlijke afspraak willen we ze graag overhandigen.

Overzicht van de prijswinnaars:

1ste prijs: Team 11  Gerrie Driessen-van Roy en René Zoetmulder met 22 punten

2de prijs: Team 16  Frans Sijben en Mieke Heuts-van Son met 21 punten

De EVCO-cie.