Verslag vierde competitiedag 5 mei 2023 Heren-2 (27) op vrijdag

Kampioen worden en toch niet “promoveren” het moet niet gekker worden! 

Afgelopen vrijdag was voor het Heren Senioren team 2 een spannende dag. Hoezo spannend? 

Wij hadden al een “straatlengte” voorsprong. Je weet maar nooit, want je moet nooit de huid verkopen voordat de beer geschoten is. Dat was de afgelopen week onze lijfspreuk voordat wij de 1e afslag hadden op Golfbaan de Swinkelsche tegen De Dommel. 

Allereerst moest onze captain Jan natuurlijk een goede en sterke opstelling maken. Zeer democratisch en met overleg rolde er de volgende dubbels uit. Jan Liebregts en Gertjan van den Heuvel mochten als eerste vertrekken. Martien Verberne en Jan Zegwaard vormden de tweede dubbel. Jacques Hesen en Jack van der Vleuten mochten in deze de rij sluiten. 

Het eerste koppel heeft helaas de overwinning niet over de streep kunnen trekken 2/0 Jan en Martien waren oppermachtig voor de heren van de Dommel 5/4 en de 2 J’s hadden het heel zwaar. Zij stonden telkens achter en konden bij hole 8 in de Greensomewedstrijd de stand gelijktrekken. Om uiteindelijk de kans te hebben om de twee punten alsnog binnen te halen. Helaas miste Jack een put van 80 cm waardoor de stand bij de lunch 3 om 3 was. 

Het was wel heel fijn dat Sjaak Leenders onze 7e speler ons mentaal kwam ondersteunen in deze spannende strijd. (Daarvoor dank) Voor de Dommel (uit Sint-Michielsgestel) onze enige concurrent was het toch wel een tegenvaller omdat zij vandaag de wedstrijd moesten winnen om nog kampioen te kunnen worden. 

Dus na een goede lunch mochten wij weer aan de bak. Onze “sloper” Martien maakte er een heel spannende pot van. Deze besliste hij met een 8 meter put op hole 18 en de winst was binnen. Langs deze weg een groot compliment voor Martien De Sloper die alle partijen in deze competitie heeft gewonnen. TOP! 

Gertjan mocht zijn singel spelen tegen Benno (de captain van de Dommel) Voor Gertjan en zijn tegenstander was het een spannende wedstrijd maar bij Hole 13e gebeurde er toch wel iets bijzonders. Namelijk het hoofd van het team de Dommel sloeg zijn Clubhoofd van de 7 in het water. Hij bedacht zich geen moment en ging te water om het clubhoofd te vinden. Helaas was dat niet gelukt maar het leverde wel een leuk plaatje op  en Gertjan stond erbij en keek ernaar. 

Dan hebben wij Jan Liebregts die zoals altijd een degelijke partij speelde. Of het nu gaat om biljarten of golfen. Het is strak, zuiver en wij noemen het zelfs saai maar hij wint dan toch weer overtuigend 4/3 zijn partij. Doordat Jan-Zegwaard en Jacques hetzelfde aantal strokes hadden vond de captain het tijd om de opstelling aan te passen. Dit natuurlijk in overleg met zijn teamgenoten. Daarom mocht Jacques als vierde starten. 

Jacques heeft zijn huid heel duur verkocht en de partij was helemaal in balans maar bij hole 17 moest hij toch het onderspit delven. Na afloop konden hij en zijn tegenstander Ton nog heel uitgebreid analyseren waar het nu in zat. 

Als 5e was Jan Zegwaard van start gegaan. Jan had een eitje aan zijn tegenstander en hij maakte er ook snel een eind aan door met 6/5 te winnen. Hij gaf dan ook als captain het goede voorbeeld. 

Als 6e was Jack aan de beurt. Deze had nog de overwinning van vorige week in zijn hoofd 10/8 en dat is natuurlijk niet te overtreffen. Maar vandaag maakte hij ook korte metten met zijn tegenstander. Met een duidelijke 7/6 overwinning op zak was hij deze middag van zijn team als tweede binnen. 

Vandaag was het wel ongelooflijk weer, warm, zonnig, en veel regen, regenkleding aan…uit en weer aan uit aan uit. Ook met paraplu’s van de Swinkelsche konden het niet droog houden. Nog bedankt voor het gebaar! 

Onze overwinning op onze directe concurrent was dan ook overtuigend 13/5. U begrijpt het al: het team Heren Senioren 27/2 is met overmacht kampioen geworden in de 4e klasse. 

Van de 72 wedstrijdpunten hebben zij er 55 gewonnen. Dat kun je wel ruim noemen. Na een zeer gezellig borreluurtje en wat snacks die zelfs tot in de doucheruimte door onze captain geserveerd werden was het tijd voor het diner en de huldiging van de kampioenen door de captains van de tegenstanders en natuurlijk alle golfers van de heren senioren competitie Poule 51. 

Zij hadden voor een mooie fles bubbels gezorgd en ons als team van Het Woold gefêteerd. Het werd nog een heel gezellige afsluiting van voor ons een fantastische competitie. 

Volgende week vrijdag is voor ons de laatste competitiedag. Wij zijn dan gastheer voor de teams uit Best 2, De Dommel 6, De Gulbergen 4 en De Swinkelsche 3. Wij zullen onze gasten een mooie golfdag bezorgen op onze fantastische golfbaan met alles erop en eraan. 

Namens de heren Senioren 27/2 op vrijdag Jan-Liebregts, Martien Verberne, Jan-Zegwaard, Sjaak Leenders, Gertjan van den Heuvel, Jacques Hesen en Jack van der Vleuten. 

In de aanhef schreef ik: Kampioen worden en toch niet promoveren is echt niet leuk. Maar als men naar de NGF-site gaat en kijkt naar de uitslagen dan is er nog hoop. Want daar staat Plaats 1 promoveert automatisch naar de 3 e klasse 

Stand Poule P51 

Het Woold 2 

P WP + 0 – PP+ PP

4 8 4 0 0 55 17 

Plaats 1 promoveert automatisch naar de 3e klasse Voorlaatste plaats degradeert automatisch naar de 5e klasse Laatste plaats degradeert automatisch naar de 5e klasse Het laatste nieuws in deze is; 

Teken de petitie 27 holes competities moeten blijven voor alle klasse, voor de golfers die dat graag willen. 

Met vriendelijke golfgroet; 

Jack