Golfen in de mist

Vroeger in het jaar dan ooit tevoren werd donderdag 13 januari j.l. de eerste wedstrijd van het seizoen van de businessclub gespeeld op de Vier Eijckenbaan. De tweede donderdag van de maand kan op voorhand gerust voor de volle twaalf maanden in de agenda geblokt worden want als het maar enigszins kan wordt er gespeeld.  Elf spelers hadden de agenda inderdaad geblokt en namen deel aan de wedstrijd. De omstandigheden waren uitstekend, zeker gezien het weer van de afgelopen weken. De langjarige investeringen in de drainage werpen hun vruchten duidelijk af. Hier en daar (hole 9) was het nog echt nat, maar jaren terug hadden we met geen mogelijkheid kunnen spelen en nu dus wel. Heel mooi. Wie er niet was heeft duidelijk iets gemist.

En er werd gespeeld, goed gespeeld en de winnaar was, hij zet de lijn van vorig jaar keurig door, Christian Meulendijks met 20 stableford punten.  Er waren vier spelers met 19 punten die mogelijk heel even van de overwinning gedroomd hebben, helaas. Volgende keer beter. Laagste brutoscore was 40, er werden 14 parren gescoord en geen birdies/eagles/holes in one.

De sfeer was opperbest, de deelnemers hebben merkbaar zin in het nieuwe seizoen. Hoe dat eruit gaat zien wordt snel bekend. Rens heeft alvast een tipje van de sluier gelicht.

Advies aan alle leden van de businessclub: reserveer zowel de tweede als de vierde donderdag van elke maand. Met 130, zegge éénhonderdendertig bedrijven lid van de businessclub zal het dringen worden bij de inschrijvingen. Na twee door externe omstandigheden wat mindere jaren gaan vanaf nu alle registers weer open.  We gaan er vanuit dat alle leden van de businessclub actieve golfers zijn en zich graag met collega ondernemers sportief willen meten.

Het bestuur heeft haar oor te luister gelegd bij een aantal leden om de behoeften rondom de wedstrijden te peilen en het ziet er naar uit dat hier goed naar geluisterd is. Binnenkort zal op de website meer informatie verschijnen.  Hou de website in de gaten!

En na afloop was er erwtensoep met worst zoals alleen Ivo die kan maken. En omdat er maar een select gezelschap was, ook nog ruimte voor een tweede kop. En dat alles staand met voldoende afstand, ventilatie en wat verder ter tafel kwam. Kortom, wie er niet was heeft niet alleen de mist gemist. Tot de volgende wedstrijd.

Theo Lankhorst