Verslag van de Natuurwandeling op het Woold

18 mei 2024

Om 06.00 uur stonden 5 leden van de Natuurwerkgroep IVN het Woold en een (zeer) geïnteresseerd lid klaar om weer eens het veld in te gaan en te zien wat we tegenkwamen.

Het was een rustige ochtend met redelijk wat bewolking die overigens rond 09.00 uur wat optrok. Het was een frisse maar aangename ochtend. We zijn in een groep vertrokken en hadden onderweg goeie praat en hebben veel leuke, mooie, interessante waarnemingen gedaan. Dan moet je denken aan een witte tijger, een viervlek, blote billetjes en een spotvogel. Ik hoor U al denken wat voor termen zijn dit nu weer!!

Wel dat zijn de namen van achtereenvolgens een nachtvlinder ,een libelle, een soort zwam en een mooi zingende vogel. Zo zie je maar dat er naast mooie waarnemingen ook humor in de natuur zit. Wat we verder nog zagen en hoorden was een roerdomp en een blauwborst. We zagen de huid van een larve van een libelle waar het volwassen individu uit was gekropen. We hebben de nestjes van een bijzondere veldwesp gevonden. Ook zagen we een jonge salamander in het bos, misschien niet heel zeldzaam maar wel bijzonder om deze in het bos te vinden. Een boomklever liet zien hoe je de nestopening met klei op maat maakt. Bij het Wehrmachthuisje werd ook nog een waterral gezien. Kortom te veel om op te noemen. Als U dit ook wilt beleven moet U volgend jaar lekker meegaan en een heerlijke ochtend beleven op onze golfbaan die zoveel meer heeft te bieden dan alleen het edele golfspel. Bij terugkomst in het clubhuis hebben we van een lekker kopje koffie genoten.

Een groet met veel liefde voor de natuur

Rudolf Raymakers