Verslag RIVEZ Business Cup met Thomas Koppens in de spotlights

Na een aantal dagen met zomers weer was het de vraag of de Businessclub het deze maand wel droog zou houden. Gelukkig viel het na een paar maanden een keer onze kant op en viel de voorspelde 35mm aan regen níet en konden we op 5 druppels regen na genieten van een fantastische 9-holes wedstrijd. Met een iets kleiner deelnemersveld dan normaal (50 personen) trokken de BC-leden de baan in en werd er Texas Scramble gespeeld in duo’s. Hierbij hanteerden we 1/4 handicapverrekening, wat ervoor zorgde dat de verschillen enorm dicht bij elkaar lagen. Zo waren er 14 teams die binnen 2 slagen van elkaar eindigden! Maar, daarover later meer. Verder waren er ook prijzen te winnen voor een afslag het dichtst bij een uitgezette lijn (nearest to the line) op hole 6 en een nearest to the pin op hole 8.

Bedrijfspresentatie

Businesslid van de maand was ditmaal Thomas Koppens Vleeswaren. Thomas heeft zo’n 15 jaar geleden de keurslager in Someren overgenomen na eerst in Deurne te hebben gewerkt. Deze zaak heeft hij door de jaren heen kunnen laten uitgroeien naar een regionale speler, aangezien hij niet alleen vlees produceert voor zijn eigen zaak, maar ook voor andere slagerijen in de buurt. Kwaliteit staat daarbij op nummer 1 en samen met zijn team kiest hij altijd voor langdurige samenwerkingen. Ook heeft hij de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen, waaronder die van de beste achterham voor bij de asperges. Verder zoekt Thomas ook met diverse andere bedrijven de samenwerking op om producten te verbeteren en/of te complimenteren. Zo werkt hij onder andere samen met businessleden New Food Vision/Slow Food Masters & Sauce Company.

Thomas verricht zijn werkzaamheden niet alleen. Zo wordt het nog steeds geholpen door zijn vader, de “onbezoldigde adviseur Willy”, teamleider Marina en slager Cas. Daarnaast benoemde Thomas ook Demi & Dana (de dochters van Marina) als belangrijke krachten binnen zijn team. Op Willy na waren zij ook allemaal aanwezig gisteren. Samen met hen hoopt Thomas ook de aankomende jaren door te kunnen groeien als bedrijf. Zeker de moeite waard dus om een keer richting Someren te gaan voor een bezoek aan zijn zaak.

Om de avond af te maken was het diner ook afgestemd met Thomas. Zo werd zijn bekroonde achterham gebruikt bij de asperges tijdens het hoofdgerecht & serveerde de keuken ook een amuse uit het assortiment van het businesslid van de maand.

Prijsuitreiking

Dan over naar de prijsuitreiking. Dit keer hield Rens het kort, aangezien het programma ietwat uitliep (en geen enkel probleem natuurlijk, want het was enorm gezellig!). De prijzen van deze maand:

Nearest to the line (hole 6) – Wilco van der Steijn

Nearest to the pin (hole 8) – Joris Heijligers (bij de dames helaas geen prijs gevallen)

En dan de dagwinnaar. Als je dan toch al in de spotlights staat, dan is het natuurlijk de kerst op de taart wanneer je ook nog eens de dagwedstrijd wint: Thomas Koppens & Demi Rhoe met 37 slagen netto.

Daarbij bedanken we Dana voor het assisteren tijdens de prijsuitreiking.

Aankondigingen

Voor de aankomende periode waren er 2 noemenswaardige aankondigingen die werden medegedeeld, namelijk:

  • Daikin Golfdag met Joost Luiten op maandag 27 mei | BC-leden die mee willen doen kunnen t/m maandag 20 mei opgeven.
  • Business Challenge 2024 op donderdag 13 juni | de wedstrijd zit zo goed als vol! Voor wie het nog niet gedaan heeft: meld je z.s.m. aan om teleurstellingen te voorkomen.

Golfen Zonder Grenzen

En dan was er nog een kleine verrassing voor voorzitter Hans Martens, want de microfoon werd doorgegeven aan Jeroen van den Ingh, die samen met Gijs van den Oever namens het bestuur van Stichting Golfen Zonder Grenzen graag Hans Martens publiekelijk wilde bedanken voor het repareren van de paragolfer die al een aantal maanden kapot was. Ondanks dat NobraCars een groot bedrijf is namen ze toch de tijd om dit kosteloos voor de stichting te regelen, zodat golfers en geïnteresseerden met een fysieke beperking toch kunnen blijven genieten van de golfsport op Het Woold. Kent u iemand waar de paragolfer een uitkomst voor zou bieden? Neem dan contact op met onze pro Nick Goedhart. Hij is gespecialiseerd in het lesgeven aan golfers met een fysieke beperking.