Heren 2 Zondag 27 holes sluit de competitie af met klinkende 19-3 overwinning!

Onder een stralend zonnetje en heerlijke temperaturen van een graad of 27 begonnen we zondagmorgen aan onze laatste competitiewedstrijd op de mooie baan van De Peelse Golf.

Wat een verschil met een week eerder waar door de wolkbreuken grote gedeeltes van de baan volledig onder water stonden en de wedstrijd dus verschoven moest worden naar het inhaalweekend! Hierbij namens alle spelers een groot compliment voor de greenkeepers die een super job hebben geleverd en de baan weer op topniveau hebben geprepareerd.

Dit compliment geldt trouwens voor alle banen waar we dit jaar op hebben gespeeld en onze eigen baan waar we als gastheer weer vele complimenten mochten ontvangen over de baan en de 19e hole! Na het voor ons gevoel natste voorjaar ever hebben de greenkeepers alles uit de kast gehaald om ons toch te laten genieten van de mooie banen die wij en onze tegenstanders gespeeld hebben.

Ook weer grote dank aan de TC van Het Woold voor al hun werk om ons competitie te laten spelen!

Dan na de wedstrijd die door onze nederlaag een week eerder niet echt van belang meer was, behalve dat wij onze sportieve plicht moesten vervullen zodat er geen competitievervalsing voor de mogelijke degradatie ontstond.

Nadat de voor een week eerder geregelde invaller deze week niet kon en een 2e invaller zaterdag door omstandigheden moest afzeggen werd het nog even spannend of we wel met 6 man aan de start konden staan. Gelukkig was Luca bereid bij ons in te vallen en stonden we om 12.30 voltallig op tee 1! Luca bij deze nogmaals van harte bedankt dat je op zo’n korte termijn wilde invallen!

Dan de wedstrijden:

Ernest was natuurlijk gebrand op een goed resultaat na zijn nederlaag in de laatste wedstrijd en wist de eerste partij dan ook met een mooie 5-3 winst binnen te halen.

Ook Jo haalde een mooie revanche en won zijn wedstrijd met een klinkende 5-0 overwinning.

De derde wedstrijd werd gespeeld door Luca die met een perfecte voorbereiding niets aan het toeval overliet en zijn tegenstander met 4-0 kansloos zonder punten naar huis stuurde.

Christian wist dat hij vandaag een zeer zware dobber kreeg omdat zijn tegenstander tot nu toe alle partijen had gewonnen en bovendien ook nog een flink lager handicap had. Desondanks verweerde hij zich kranig en verloor nipt met 2-4.

In de 5e wedstrijd liet Jacques zien dat de Peelse Golf een baan is die hem erg goed ligt want net als 2 jaar geleden haalde hij hier met 6-2 zijn eerste single-overwinning van het jaar!

De laatste single werd door Alwin met 5-2 gewonnen waardoor de stand voor de dubbels 10-2 in ons voordeel was. Hiermee werd ook duidelijk dat de heren van Hoenshuis gedegradeerd waren.

Helaas lukte het Ernest en Jo niet zich In de eerste dubbel te revancheren voor de nederlaag in de laatste wedstrijd, werd, maar werd er toch een punt gehaald door  met 4-4 gelijk te spelen.

Ook in de 2e dubbel keken Christian en Luca snel tegen een achterstand aan die uiteindelijk op de laatste hole op een fantastische manier werd omgebogen naar een 4-3 overwinning.

Jacques en Alwin, die voor de competitie al op scherp gezet werden door een interne weddenschap voor een doosje wijn, wonnen ook hun laatste dubbel overtuigend met 6-1 waardoor ze met drie overwinningen in 3 wedstrijden een mooi resultaat boekten.

Met een klinkende 19-3 overwinning werd de competitie op een mooie manier afgesloten en vond ook al de eerste evaluatie van de competitie plaats op het zonovergoten terras van De Peelse. Deze evaluatie zal op zeer korter termijn tijdens een team-interne BBQ zeker worden voortgezet als ook de resterende teamgenoten weer terug zijn, waarbij het doel is om in volgend jaar, na drie jaar op rij de 2e plek, toch echt het kampioenschap binnen te halen!

Namens Heren 2 Zondag 27 holes

Alwin Sahr