Verslag Openingstoernooi 2021

Verrast zijn we door het aantal aanmeldingen. Met enige creativiteit weten we een manier te vinden om 90 deelnemers op de grote baan en 20 deelnemers op de kleine baan in te plannen om na elkaar 18 holes te lopen. Dat wordt een “latertje” maar het is gelukkig tot ’s avonds 9uur licht.

In de middag kan er gestart worden voor de wedstrijd: ‘’ Starter van het jaar’’ waarbij de wedstrijdvorm Stableford individueel met handicapverrekening wordt gespeeld. Het bestuur van de golfvereniging en GVR nemen de inschrijfkosten voor hun rekening zodat deelname geheel gratis is.

Al voor de middag begint wordt alles in gereedheid gebracht en om half een staat Annemie paraat om de deelnemers welkom te heten en ze naar de startplek te wijzen.

Er kan gestart worden zowel vanaf Hole 1 als ook vanaf Hole 10 en na een briefing en welkomstwoordje, dit keer op papier van onze voorzitter Harry Span, kan de wedstrijd beginnen. 

De banen zijn feestelijk versierd met vlaggen en ook de deelnemers zijn allen in de kleuren rood-wit-blauw gekleed. Er is een prachtige beker voor de Vier Eijckenbaan te winnen en een echte golftrofee voor de Gezandebaan. Tevens is er een uitdaging om de bal “nearest to the line” en/of “nearest to the pin te spelen. Dus, deelnemers nu aan jullie de beurt om te laten zien waar je mogelijkheden liggen op deze dag!

En ja… wat een bijzondere dag! Een prachtgezicht alle deelnemers in de juiste kleuren gekleed, het wapperen van de vlaggen en het typische Hollandse weer met regen en zonneschijn. 

Paraplu open- paraplu dicht, jas aan- jas uit, pet op-pet af, herkennen-nieuw leren kennen, verwonderen- bewonderen, frustreren-enthousiasmeren, mopperen-aanmoedigen. Allerlei varianten trekken voorbij waarbij we toch vooral het contact hebben en het plezier met elkaar erg waarderen.

Om dan… na 12 of 13 holes blij verrast te worden met een heerlijk hapje en drankje in het glazen prieel geheel afgestemd op het thema. Klasse! Asperges met ei en ham,  tomaatjes en haring verwerkt tot exquise hapjes. Dank hiervoor.

Ook op de Gezandebaan wordt er vanaf 14:00uur volop gestreden om de trofee. Bij hole 7/16 staan er in de schuilhut [de welbekende Kerststal] hapjes en drankjes die met genoegen worden genuttigd. Bij deze hechte groep deelnemers staat gezelligheid hoog in het vaandel, maar ook hier moet er vandaag echt gestreden worden.

Moe, maar min of meer tevreden [we missen “het zitten”] komen de laatsten binnen en na alle scores ingevoerd te hebben kan de balans worden opgemaakt.

Ondanks het sterk wisselende weer hebben we kunnen genieten van het spel, elkaars gezelschap, de goede verzorging en de fijne sfeer. Dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt.

En dan volgt nu de toch wel verrassende uitslag waarbij op allebei de banen een dame er met de hoofdprijs vandoor gaat. Van Harte Gefeliciteerd.

Overzicht van de prijswinnaars:

Gezandebaan

Starter van het jaar:  Toos Simons met 37 SF punten

Nearest to the line:
– Dames – Els Bos
– Heren –  Martien van Dijk

Nearest to the pin:
– Dames –  Toos Simons
– Heren –    Willem Cornelissen

Vier Eijckenbaan

Starter van het jaar:  Heidi Lamers met 42 SF punten.

Nearest to the line

– Dames – Jacqueline van Oosterhout
– Heren  –  Jos Hendriks

Nearest to the pin
– Dames – Loes Goderie
– Heren –   Jan Gondrie

De EVCO-cie.