Vaandelteam sluit NGF Competitie af met foutloze overwinning

Zondag 8 mei, Moederdag. Tijd om de NGF Competitie af te gaan sluiten op Golfbaan Stippelberg. En nog enigszins zorgeloos ook, aangezien na wat research bleek dat zelfs een 18-0 nederlaag er niet voor kon gaan zorgen dat we zouden degraderen. Klassebehoud in de een-na-hoogste divisie van de NGF Competitie was dus al een feit en daar kregen we als team een fantastische beloning voor: een afsluiting op een baan op slechts 20 minuutjes rijden, schitterend weer én worstenbroodjes bij ontvangst. En natuurlijk 2x 18-holes golfen, want daar doen we het uiteraard voor.

Tegenstander deze week was Hoenshuis, de rode lantaarndrager van onze poule. De kanttekening die we hierbij graag willen maken is dat hun 1e team afgelopen winter helaas uit elkaar viel, waardoor ze binnen een paar weken manschappen moesten regelen om toch een team bij elkaar te krijgen. Ze troffen een gemotiveerd Woold Heren 1 aan de start, dat graag wilde laten zien waarom het in de 1e Klasse thuishoort.

Door de afwezigheid van Ted speelde Nick Bronzwaer ook deze week weer mee. Met Jules & Taylor voorop, gevolgd door Rens V. & Nick en Rens S. & Raymond werden de foursomes gestart en hierbij kwam niemand in de problemen. Alle partijen stonden al snel voor, wat wellicht kwam door de support van onze coach Nick Goedhart op de tee van 1. Of het kwam door het voorspelen op donderdagavond, toen een deel van het team de baan nog even ging verkennen. Anyway, met een 6-0 voorsprong kon koers worden gezet richting het clubhuis voor een lunch op het terras. Daar troffen we zelfs nog wat oude bekenden, namelijk de heren van de Batouwe, waar we in 2019 tegen speelden. Ook dat is NGF Competitie: je komt elkaar overal weer tegen!

Na de lunch was het tijd om de singles te starten, maar uiteraard was nog even insmeren tegen de zon geen overbodige luxe. Het kwik begon zomerse temperaturen aan te tikken! Deze keer stond voorzitter van de TC Jan Karel op de 1e tee om ons nog even succes te wensen. Tijd om te zorgen voor een schitterend slot, wat ook al snel in de tussenstanden terug te zien was: na 9-holes stond iedereen up, en was bijna iedereen ook al klaar met zijn partij. Bijna iedereen wist al op hole 12 of 13 de punten binnen te halen, waardoor de laatste wedstrijd een ware walk-over werd: 18-0!

Een mooi statement van ons team, waarbij onze veerkracht nog maar eens werd getoond. 7 dagen terug stonden we we virtueel 6-12 achter tegen Stippelberg en dreigde een degradatie, waarna op de back nine de wedstrijd volledig kantelde en het 14-4 voor ons werd. En om vervolgens een week later de competitie zo af te sluiten met een 3e plaats, een positievere noot is er natuurlijk niet. Vooral niet wanneer er tijdens de borrel op het terras nog een neary naar een green wordt gespeeld!

Achter onze wedstrijd werd het ook nog enorm spannend, waar voor het kampioenschap werd gespeeld: ondanks een 4-2 voorsprong met de lunch kon het Rijk van Nijmegen hun favorietenrol niet waarmaken en ging Brunssummerheide er met een 10-8 winst vandoor. Zij spelen volgende week zondag tegen de Pan voor een plek in de Hoofdklasse. Gaat het lastig voor hen worden? Zeker, maar niets is onmogelijk en voor dit jonge team wordt het ongetwijfeld een ervaring om nooit te vergeten. Dit benoemde iedere captain ook tijdens de afsluitende speeches.

Onze dank gaat uit naar de TC en het team van Het Woold voor de goede verzorgen voor & tijdens de competitieweken, naar Rob & Nick voor de verzorgde lessen deze winter en uiteraard Buiting & Hurkmans voor de gesponsorde mutsen die de eerste weken erg handig waren om bij te hebben. And last, but zeker nog least: mijn dank gaat uit naar mijn teamgenoten die hebben laten zien dat je niet zomaar van ons af bent. Rens, Ted, Jules, Taylor, Raymond & Nick bedankt voor wederom een geslaagd seizoen! Ook in 2023 zijn we in de 1e Klasse te bewonderen.

What’s next? De competitie mag dan afgelopen zijn, maar op Het Woold is er de aankomende periode nog genoeg om voor te spelen. De Summer Tour gaat van start, de inschrijving voor de PAR-3 Contest staat open (voorrondes in juli!) en menig lid is druk met de poulefasewedstrijden van de Clubkampioenschappen Matchplay. Het belooft dus weer een schitterend seizoen als vanouds te worden.

Namens Heren 1 36-holes,

Rens van der Schouw