Met blote mouwen en korte benen… Of is het andersom…?

Op vrijdag 6 mei gingen we voorspelen op De Maastrichtsche, om goed voorbereid te zijn op onze laatste speelronde op zondag 8 mei. Wat een genot om zowel op vrijdag als op zondag in de stralende zon te mogen spelen in het mooie Limburgse heuvellandschap.

Met zelfs een uitstapje naar België, want enkele holes liggen gedeeltelijk in het buitenland!

De grens werd aangegeven door een naambordje met vrolijk wapperende vlaggen.

Wegens personeelsgebrek bij de horeca ging het clubhuis vrijdag pas om 11 uur open. Omdat we om 10.50 uur onze starttijd hadden, konden we slechts starten met een koffie to go uit een automaat. Gelukkig was de ontvangst zondag zoals je mag verwachten: keuze uit drie soorten Limburgse vlaai!

Verder had onze captain toestemming gegeven om af te wijken van de blauwe lange broek. Die kans hebben we aangegrepen en er waren kuitbroeken, kniebroeken en rokjes in diverse kleuren. Vanuit haar vakantieverblijf in het buitenland kregen we nog support van teamlid Doret.

Onze ambitie was om te winnen van onze tegenstander de Stippelberg om zodoende als 3e te kunnen eindigen. Waarbij we erop rekenden, dat het team van Best zou winnen van de Tongelreep.

In opperste concentratie gingen we aan de slag en we wonnen alle greensomes. Met 6-0 beginnen aan de (voortreffelijke) lunch is een prettige start. Vooral omdat we opnieuw een lange vergadering hadden over de opstelling van onze dubbels. Met welke tactiek zouden we de meeste kansen hebben om te winnen? Gelukkig was het gedub over het dubbelen niet voor niets geweest!

In de middag hadden we toch wat last van de warmte, de heuvels, de zenuwen, lang wachten. En nog enige verwarring over de uitslag van de 5e single. De dame van de Stippelberg was al aan het juichen in de veronderstelling gewonnen te hebben, maar onze Petrie had er mooi een AS uit weten te halen. Uiteindelijk wonnen we met een eindstand van 13 tegen 5! We hebben ons doel bereikt; we zijn 3e in de poule geworden.

Het team van Best was de terechte kampioen.

Als nieuw, onervaren team zijn we trots op de behaalde resultaten, onze teamspirit, de onderlinge sfeer, de gezelligheid met de andere teams, de ondersteuning vanuit de vereniging en vanuit het team van het Woold.

Samen hebben we 5 mooie competitiedagen meegemaakt!!

Namens dames 2-27 holes zondag

Irma Verhoeven