Theo Lankhorst allereerste PAR-3 Matchplay kampioen

Vandaag, op zaterdag 1 april, organiseerde de WECO sub-cie de finaledag van een nieuw toernooi op Het Woold: het PAR-3 Matchplay kampioenschap. Waar in het zomerseizoen de PAR-3 Contest wordt georganiseerd voor meer dan 100 leden (binnenkort meer informatie over de 2023 editie!), werd voor in het winterseizoen dit nieuwe concept geïntroduceerd. Als “pilot” konden 32 leden deelnemen en de inschrijving zal al snel vol.

Verdeeld over 8 poules namen de deelnemers het tegen elkaar op in 2x 9-holes wedstrijden zonder handicap verrekening. Vervolgens mochten de top 2 van iedere poule verder naar de knock-outfase, die uiteindelijk uitmondde in de finaledag op 1 april.

Allereerst willen we als organisatie iedereen bedanken voor hun enthousiasme, interesse en deelname. Daarnaast bleek ook dat de niveauverschillen bijzonder klein waren, gezien de diverse uitslagen. Zo zijn er zelfs play-off holes aan te pas moeten komen bij een aantal wedstrijden. Uiteindelijk bleven Jan van Grotel sr., Ron van den Heuvel, Theo Lankhorst & Ben Buiting over om onderling uit te gaan maken wie de allereerste kampioen zou gaan worden.

Het was de dagen vooraf nog even de vraag in hoeverre er gespeeld kon gaan worden, omdat er bijzonder veel neerslag werd voorspeld. De regen viel, maar niet in de hoeveelheden die aangegeven waren: spelen dus! In de ochtend startte Jan tegen Ron en Theo tegen Ben. Hieruit bleken Ron en Theo te sterk en zij mochten aansluitend op voor de finaleronde. Beiden maakten een aantal birdies en stonden halverwege de ronde onder par, maar daarna zette Theo een ware “demarrage” in en besliste op hole 13 de partij in zijn voordeel. Officieel slagen tellen mag natuurlijk niet met Matchplay, maar hij stond op dat moment 5 slagen onder de baan (-5!). De kleine finale daarachter werd door Ben gewonnen. Een geweldig slot van een nieuw concept op Het Woold, waarop tevreden op teruggekeken werd door de finalisten. De complete uitslagen van het toernooi zijn de vinden via onderstaande button.

Ook waren er nog diverse andere afgevallen deelnemers aanwezig. Zij speelden een 9-holes FUN-wedstrijd, welke werd gewonnen door Cor Naninck, Cees Breur & Patrick van Os.

De organisatie is voornemens om in oktober aan te vangen met de nieuwe editie van dit toernooi, zodat er meer gelegenheid is om de wedstrijden te spelen en we minder afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Uiteraard is dan ook het doel om met meer deelnemers aan te vangen. Meer informatie volgt hierover later dit jaar.

De WECO sub-cie,

Nick Goedhart, Raymond Koster, Rens van der Schouw & Ted Schulkes