Talenten

Het is 7 mei 2023, de dag van het slotakkoord van de NGF competitie 2023. De dag van de waarheid: Wie wordt kampioen, wie degradeert? Het speelt zich allemaal af op de Schwinkelsche, een baan die wij ondertussen heel goed kennen.

Dit jaar is de Eindhovensche in lijn met een ander cluppie uit die stad; de kampioensschaal gaat deze keer niet mee naar huis. Die gaat naar het Rijk van Nijmegen. En ook wij wisselen ons plekje in de hoofdklasse in en verhuizen (lees degraderen) samen met de Schwinkelsche naar de eerste klasse. We moeten onze meerdere erkennen in het team van Amelisweerd. Een welgemeend gefeliciteerd aan de winnaars is op zijn plaats.

Wat u nu gelezen heeft is slechts een klein verslag van de resultaten van deze golfdag. Mijn aandacht gaat toch meer uit naar de avond en het samenzijn met onze poulegenoten in het clubhuis aan de Maarheezerdijk in Someren.  Wat er toen allemaal boven kwam drijven????

Echt waar, talenten die ik in de verste verte niet aan had zien komen.

Bij de Eindhovensche heerst er een aangeboren aanleg en een vanzelfsprekende begaafdheid tot het componeren van een forse meezinger. Daarvoor hebben ze wel de muziek nodig van John de Bever. Maar de songtekst was van een bijzondere schoonheid en kan alleen geschreven worden als je er een uitzonderlijk talent voor hebt. 

De uitvoering door de koorleden liet dan weer te wensen over. Maar ja, ieder vogeltje zingt (in dit geval ‘kwèèèkt) zoals die gebekt is.

Bij Amelisweerd was er een teamlid met een natuurlijke gave voor het spreken in het openbaar. Zij nam de honneurs waar voor haar captain (je kan ook zeggen de captain werd overruled) en nam spontaan het woord. Zij voerde ons naar bijzondere ontdekkingen in de kleedkamer betreffende eenzame slipjes en verloren sokken. Waar het slipje gebleven is weet ik niet, de sok is terug bij de rechtmatige eigenaresse.

De captain van het Rijk wilde ook graag spreken. Zij had zich goed voorbereid. Zij hield een inspirerend betoog over motivatie en de wil om te winnen. We hebben al vanaf het begin van de competitie hun innerlijke drive en de wil om kampioen te worden gevoeld en ervaren. Vol enthousiasme doken ze dan ook in een bunker vol met regenwater om ten volle te genieten van het behaalde resultaat. Wij wensen hen veel succes bij de landelijke kampioenschappen. 

Bij de Schwinkelsche hebben zij de uitgesproken kwaliteit om anderen te verwennen; koffie met gebak, lekkere lunch, verse aardbeien, vers fruit voor de singles in de middag, zakje nootjes bij hole 10 en als afsluiter een handdoekje voor aan de golftas voor iedereen. Waarvoor hartelijk dank.

En tot slot van deze feestavond is een terugblik op ons eigen team ook op zijn plaats.

Onze captain vatte het mooi samen; wij hebben het onderscheidende vermogen om ondanks verlies toch positief te blijven en er een hele gezellige competitie van te maken. (Bijna) niemand ging dan ook met een kater naar huis (Ik weet niet hoe het op maandagmorgen is gegaan?) omdat we verloren hebben. Het is wat het is, de acceptatie van de degradatie was al snel een feit.

Waar we ons zeker in onderscheiden….het maakt niet uit waar we spelen; we gaan altijd als laatste naar huis! Ook een natuurlijk talent. 

Namens dames 1


Marij Coolen