Senioren 1 Kampioenslaan

Vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, is heren senioren 1-27 kampioen geworden op de baan van De Dommel in Moergestel. Het kon eigenlijk niet meer misgaan, maar het moest nog wel gebeuren. 

In 2022 kampioen geworden  in de derde klasse was het nu de vraag hoe de tegenstand in de tweede klasse zou zijn. 

De openingswedstrijd werd gespeeld op De Gulbergen, op de eerste dag waarop de baan weer volledig open was. Waarschijnlijk was de baan nog niet volledig open gegaan als er geen competitie was geweest. De regen van het voorjaar had diepe sporen nagelaten. De Tongelreep 2 was de eerste tegenstander. Met 14-4 werd de winst vrij gemakkelijk binnen gehaald. 

Op de tweede wedstrijddag op De Eindhovensche troffen wij De Gulbergen 1, door henzelf vooraf uitgeroepen als dé titelkandidaat. Zij hadden immers in 2022 net naast het kampioenschap gegrepen. De 12-6 was voor hen een grote deceptie en maakte direct een einde aan hun titelaspiraties, niet aan de onze. 

Op De Tongelreep werd het vervolgens 18-0 tegen De Dommel 3 waardoor we op de laatste dag op De Dommel tegen De Eindhovensche 2 aan 4 punten genoeg zouden hebben. Die waren bij de voortreffelijke lunch al binnen. De singles werden vrij van spanning gespeeld, uiteindelijk werd het 15-3. 

Tussendoor de thuiswedstrijd. Net als andere jaren was er weer veel lof voor de baan en de horeca. Wat opviel was de lof die wij als team kregen. Wij waren de hele dag met het complete team aanwezig én op tijd. Dat wil zeggen vóór de komst van de eerste gasten. Nu vinden wij dat normaal maar dat bleek op de andere banen niet zo te zijn, noch op tijd noch compleet. En dat bevreemdde ons dan weer.

In 2024 mogen we in de eerste klasse gaan spelen. Een blik op de handicaps leert ons dat we dan wél serieus aan de bak zullen moeten. Het blijft daarbij nog even de vraag hoe de NGF de huidige 18 en 27 holes competities in elkaar wil gaan schuiven. Dat gaat nog blijken. 

De captain van De Dommel vond het nodig ons team te prijzen en hij wilde ons niet zonder cadeau naar Heusden terugsturen. Hij had besloten een laan naar ons te vernoemen, de “Senioren 1 Kampioenslaan” en een bijpassend straatnaambord  laten maken. Wij hebben dit bord in dank aanvaard en we zullen er een mooie plek voor gaan zoeken.   

Namens Heren Senioren 1-27
Theo Lankhorst