Rabocompetitie april: Stimp 14.

Golf is een sport of bezigheid al naar gelang persoonlijke ambitie gestoeld op routines. Doel bepalen, afstand meten, omstandigheden zoals wind inschatten, lijn bepalen, stand innemen, shot visualiseren en als alles op zijn plek valt, vuren. Dit zijn de baanroutines. Daar gaat wat aan vooraf. Parkeerplek zoeken, tas op orde brengen, warming-up op de driving range en op de andere oefenfaciliteiten.

Ik pik er één uit, parkeerplek zoeken. Wat me de laatste weken opvalt is dat er best veel leden van de businessclub zijn die graag willen parkeren op de plek die gereserveerd is speciaal voor de drie kampioenen onder ons. Ik begrijp dat parkeerverlangen. Laat het vooral een stimulans zijn voor fanatieke deelname aan de diverse competities maar het zou van charme getuigen als de plek nu vrij wordt gelaten voor de drie leden die daar echt recht op hebben.

Dat gezegd hebbende hing de wedstrijd op woensdag plots aan een zijden draadje. Niet eerder lag er plotseling op 7 april zo’n dik pak sneeuw. Gelukkig op niet bevroren ondergrond en dus snelle dooi. Donderdag was er niets van terug te zien en kon er gespeeld worden onder prachtige omstandigheden. De baan had er niet zichtbaar onder geleden. Er werd door menigeen goed gescoord:

Uitslag Heren

  1. Roland Daems 23 pnt
  2. Christian Meulendijks 21 pnt
  3. Theo Lankhorst, Arie Berkers, Roland Lijten 20 pnt

Uitslag Dames

  1. Ans van Eijk 22 pnt
  2. Sophia van & Marian Kessels 21 pnt

Dat zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de WHS-handicaps! Daarnaast was de laagste 18-holes brutoscore 84 voor ondergetekende.

De wedstrijdopzet was geslaagd, heerlijke aspergesoep na hole 4 en asperges met zalm na hole 17. Glaasje wijn voor de liefhebber en hole 18 als toetje. Golf-toetje. Het echte toetje, heerlijk ijs, werd geserveerd bij het starthuisje op 1. Mooi covid proof in de buitenlucht. Zeker voor herhaling vatbaar.

En toen naar huis, The Masters kijken om te zien hoe het echt moet. Gelukkig worden daar ook putjes gemist en niet zo’n beetje. En lijnen verkeerd ingeschat terwijl de greens op TV er best vlak uitzien. Illusie dus. Sommige spelers speelden ballen van de vlag vandaan om toch bij de vlag uit te komen, dat kennen wij niet in Heusden, hooguit op de oefengreen vóór het clubhuis. En de snelheid? Die wordt uitgedrukt in het stimpgetal. Zonder in details te treden worden door liefhebbers (wij dus) greens met een stimp 8 als snel ervaren en met een stimp 6 als traag. Augusta verbiedt het meten van de snelheid maar de pro’s schatten de stimp op 12 tot 14, niveau parketvloer dus. Wij zouden er hartstikke gek van worden.

Op naar de volgende BC-activiteit is de Businessclub Matchplay Competitie, startend op donderdag 22 april. Er zijn nog slechts 41 plaatsen vrij, dus wees er snel bij. Winst van deze competitie geeft immers een jaar lang recht op de prachtige unieke parkeerplek.

Theo Lankhorst