Rabo Businesscompetitie

marijDe organisatie van de businesscompetitie ziet kans haar invloed steeds verder uit te breiden. Bleef het aanvankelijk beperkt tot de wedstrijd zelf en de invulling van de avond, ditmaal werden ook de weergoden benaderd voor medewerking. Althans, dat wordt vermoed. Hoe kan het anders dat het in een week met hoofdzakelijk buien en wind, uitgesproken op donderdag ineens windstil is, de temperatuur zeer aangenaam en in de verste verte geen regen te zien is? Het lijkt raadzaam deze samenwerking te continueren.

75 Leden en gasten hadden zich aangemeld voor de competitie. Daaronder gasten van leden (Gary Hutchinson, gast van Marc Schultka (Van Gestel Cateringbedrijf)) en Jan Kusters, Mark van der Biezen en Mickey van de Kerkhof gasten van Patrick van de Kerkhof (Kusters Precision Parts)) met als bijzondere gasten Frederique, Marjolijn, Pascal, Monique, Sonja, Homan, Carlijn en Cora leden van serviceclub Ladies circle 76 (www.ladiescircle.nl).

Uiteraard is er ook gegolfd, met het groene jasje als ultieme beloning. Marij Coolen en Mark Schultka op de voet gevolgd door Karin Jobse en Marja Verbeek bij de dames en Ad Verhoeven en Arie Berkers bij de mannen waren de overtuigende winnaars. De jasjes stonden hen goed. Sarah Carpenter en Rinus van Mullekom waren de longhitters van de dag en René Zoetmulder en wederom Marij Coolen name de neary voor hun rekening.

Ondertussen heeft de matchplaycompetitie de knock out fase bereikt. De afgelopen weken was het een drukte van belang op de golfbaan, de een na de andere matchplay werd gespeeld. De poule-indeling was reeds lang bekend, maar om de één of andere reden werden de meeste wedstrijden toch pas op het allerlaatste moment gespeeld. Ook uw verslaggever gaat dat volgend jaar wat beter plannen.

tuna

Bedrijf van de avond was New Food Vision van Job van Baars. Nadat Job zijn vorige bedrijf, JvB Meat Insiders, in 2014 verkocht, heeft hij een jaar rond gekeken en nagedacht over een volgende stap in zijn zakelijke leven. Zo had hij iets kunnen gaan doen in de watersport, een hobby van hem, of zich kunnen storten in aandelen of obligaties. Al gauw kwam hij echter tot de conclusie dat hij moest gaan doen waarin hij altijd goed was geweest. Zijn kracht zit in het pionieren met eerlijke producten en productconcepten.
Het gevolg: New Food Vision.

Wat volgde was een gloedvol betoog waarbij termen als slowfood, Multivac, Chruncheese, pulled beef, pulled pork, pulled chicken, smokey fruit, spicey chicken en whiskey maple voorbij kwamen. Uw verslaggever begon zich af te vragen hoe dat allemaal zou smaken.  Een inspirerend betoog van Job. De leden van de businessclub wensen hem succes met het vervolg.

Hoe het diner daarna smaakte is bij eenieder bekend, super zoals we gewoon zijn, zonder dat het ooit gewoon zal worden.

Onze voorzitter liet nog enkele plannen voor de nabije maanden passeren waarvoor u de website kunt raadplegen.

Uw verslaggever gaat zich nu opmaken voor de matchplay met/tegen de vaste verslaggeefster van de businessclub en veel-winnares van deze dag. De afloop is voorlopig onzeker.

Dat was het voor deze avond. Wat blijft zijn de zoete herinneringen.

Uw verslaggever van dienst,
Theo Lankhorst