ParTee Girls – hoezo fanatiek?

Als er iets te winnen valt – en dus ook te verliezen- worden de ParTee Girls bijzonder fanatiek!

Toen bekend werd, dat de inschrijving voor de Regelquiz open stond kwam er meteen een berichtje van Miranda in onze groepsapp. Zullen we als competitieteam inschrijven?

Natuurlijk! Leuk om te doen, goed voor de teambuilding en op een leerzaam moment voordat de NGF-competitie begint. Voor deze gelegenheid werd de teamnaam omgedoopt in ‘Ladies Rules’; een mooie naam met een diepere betekenis.

In de aanloop naar de Regelquiz kwam er weer een appje van Miranda met een link naar de site van NGF waar alle nieuwe regels vanaf 1 januari 2023 werden toegelicht. Aan de slag dus!

Op 3 maart in de ochtend ging een klein groepje nog voor 9 holes de baan in. Op de deur van het damestoilet staat de regel van de maand uitgelegd. Meteen volgde discussie over de wijziging van de local rules. Klopt de tekening van hole 14 wel met die ene rode lijn? Hoezo mag je dan droppen bij de dropping zone?

Op vrijdagmiddag werd nog gecheckt of de nieuwe local rules al vermeld staan op de website. Ook waren er teamleden, die nog oefen-regelexamens gingen maken. Hoezo fanatiek?

Op vrijdagavond waren 7 van de 8 teamleden present. Onze captain was nog op wintersport, oefenen voor hole 19, dus zij had een goed excuus om er niet te zijn. We kregen een mooie plek in de hoek van het restaurant toegewezen. Daar werden we al blij van, want wijzelf vinden dat deze hoek onze stamplek is.

Bij ronde 1 gingen we flink de mist in. Ach, binnen een bepaalde tijdslimiet met 7 vrouwen iets vinden over 25 vragen….dat is wel erg veel gevraagd. In het score-overzicht van alle teams stond onze score in het dieprood. Het schaamrood stond op onze wangen. 

Ronde 2 ging supergoed en zo konden we de score ombuigen tot in de groene zone.

En na ronde 3 stonden we bovenaan. Misschien, misschien kunnen we wel winnen? De drang om te winnen brengt bijzondere eigenschappen naar boven. Twee van de teamleden kunnen bijzonder overtuigend hun mening overbrengen. Ze weten het zeker… en beweren het tegenovergestelde. Dan ontstaat een merkwaardige groepsdynamiek. En met nog grotere stelligheid worden meningen verkondigd. Een ander teamlid ging foute antwoorden luid roepen om tegenstanders op het verkeerde been te zetten. Hoezo fanatiek?

Ook na ronde 4 stond ‘Ladies Rules’ nog bovenaan! Via de app werd onze captain op de hoogte gehouden. Met als bewijs een foto van het scorebord.

Bij ronde 5 werden we wat overmoedig, de concentratie verslapte en er werd niet meer nauwkeurig gelezen. En dat werd ons fataal. Het team van Dames 1 donderdag scoorde in totaal 2 punten meer en won de bokaal; gefeliciteerd!

Maar wat mooi, dat zowel de eerste als de tweede plaats werd ingenomen door damesteams:

Ladies Rules!!

Namens Ladies Rules/ParTee Girls,
Irma Verhoeven