PAR-3 Matchplay kampioenschap: tijd voor de knock-outfase

Eind vorig jaar zijn 32 deelnemers van start gegaan in het allereerste PAR-3 Matchplay kampioenschap van onze vereniging. Aanvankelijk was er nog meer animo voor dit toernooi op de Gezandebaan, maar het format was opgezet met een poulefase bestaande uit 8 poules van 4 spelers. Tijdens de loting van de poule-indeling werd tevens de rest van het schema bekend: net als bij een WK voetbal weet iemand in bijvoorbeeld poule C welke tegenstanders hij/zij tegen kan gaan komen bij het bereiken van de knock-outfase.

Na een aantal weken met winters weer kwamen de uitslagen in rap tempo binnen en is vorige maande de poulefase volledig afgerond. Hieruit zijn 16 spelers overgebleven, namelijk de nummers 1 en 2 van iedere poule. Momenteel hebben zij tot 13 maart de tijd om de achtste finale te spelen, waarna de laatste 8 spelers een aantal weken de tijd krijgen om hun kwartfinale te spelen. De 4 winnaars hiervan worden uitgenodigd voor de finaledag op zaterdag 1 april, dan staan ‘s ochtends de halve finales gepland en ‘s middags de grote & kleine finale.

Alle uitslagen en het verloop van de knock-outfase is HIER terug te vinden.

Extra FUN!-wedstrijd op de finaledag

De organisatie organiseert op de finaledag tevens een FUN!-wedstrijd op de Gezandebaan. In deze 9-holes wedstrijd wordt er Texas Scramble in teams van 3 of 4 personen gespeeld met een (kleine) twist: iedere speler mag slechts 3 clubs mee de baan in nemen! Zaak dus om hier goed over na te denken. De wedstrijd biedt plaats aan maximaal 28 spelers en de afgevallen deelnemers van het kampioenschap hebben voorrang bij een overaantal aan inschrijvingen.


We danken iedereen voor hun enthousiasme en belangstelling, en wensen de overgebleven deelnemers nog veel succes met hun wedstrijden, want er zullen nog een aantal spannende weken voor ze volgen.

Organisatie PAR-3 Matchplay kampioenschap

Nick, Raymond, Rens & Ted