Openingswedstrijd Rabocompetitie 9 maart 2017 Businessclub het Woold

Het hoofd nog vol van alle indrukken,
is het de vraag waar te beginnen? Bij het laatste uur?
Gesprekken over de komende verkiezingen, de werking van een autodealerorganisatie of de uitreiking van de Innovation Award in Berlijn, zomaar een paar zaken waar de tafelgenoten van uw verslaggever bij betrokken waren. 

 

 

Bij het hoogtepunt van de avond? De binnenkomst van Martijn van Hooff die door de aanwezigen met applaus werd ontvangen?

Of chronologisch en dan is het plotseling woensdag 8 maart en regent het de gehele dag pijpenstelen. Wat zal dat morgen gaan betekenen voor de eerste wedstrijd? Gaat het door? Zijn er wintergreens?

En toen werd het, na een wat onrustige nacht, donderdag en bleef het miezeren. Voor 35 onverschrokken leden van de businessclub geen reden niet ten strijde te trekken. Tegen en met elkaar en vooral tegen de elementen. ’t Woold schijnt één van de droogste banen van Nederland te zijn, hoe nat zijn die andere dan wel niet? Waarschijnlijk valt er op veel banen helemaal niet te spelen en dat konden wij dus juist wel en hoe. Bij de heren waren 40 punten (Frans Sijben) helaas slechts goed voor plaats 3, 43 punten (Guido Goorts) voor plaats 2 en waren er 45 punten nodig voor Jan Zegwaard om te winnen. Nu was Jan wel enigszins in het voordeel omdat hij ook de ‘nearest’ sloeg op hole 8 en dan is het net wat gemakkelijker weer een puntje extra te scoren. Twee flessen wijn, dan heb je thuis wat uit te leggen. De longhitter van de dag was met overtuiging Frans van Eijk.

Bij de dames scoorden Betsie van Abeelen, derde met 30 punten, Dolly Veldman, tweede met 34 punten en Sarah Carpenter, eerste met 39 punten er ook lustig op los, waarbij Betsie tevens de ‘nearest’ sloeg en Marian Kessels tot longhitster gekroond werd na een formidabele klap van de tee.

Aan de punten valt niet af te zien dat het zware omstandigheden waren op de baan, complimenten voor de geweldige scores. Uw verslaggever kan daar als mooiweerspeler slechts met enige jaloezie naar kijken.

Terug in ons mooie clubhuis bleek de organisatie er alles aan te doen de boel snel droog te krijgen, de temperatuur was tot 24,5 graad opgestookt wat er toe leidde dat het zweet wat niet op de baan was achter gebleven nu alsnog tevoorschijn kon komen. Uitzetten van het openhaardvuur had waarschijnlijk weinig geholpen. De keuken had zoals we gewend zijn, weer voor heerlijk eten gezorgd. Het is goed af en toe in een ander clubhuis te eten, dan is de waardering voor de eigen keuken alleen maar groter.

Ben Buiting mocht zijn bedrijf, “Buiting en Hurkmans Pensioenadviseurs” presenteren. Onze voorzitter had zich goed geïnformeerd en de nodige vragen voorbereid. Ben wist ze met veel overtuiging te beantwoorden. Uw verslaggever had zich al vaak afgevraagd hoe het toch mogelijk is dat iemand het leuk vindt om de hele dag met pensioenen bezig te zijn. Pensioen is toch vooral iets om van te genieten en niet iets om over na te denken? Dat blijkt een heel erg grote misvatting. Het overtuigende enthousiasme spat er bij Ben af en met veel verve weet hij een aantal zaken voor het daglicht te brengen waar uw verslaggever en zoals hij merkte velen met hem, nog nooit van gehoord hebben. Werkingssfeeronderzoeken? Aansluitplicht onderzoeken? Zomaar een paar zaken waar Ben met zijn compagnon Jos Hurkmans en 10 Wft (Wet op het financieel toezicht) gecertificeerde medewerkers dagelijks mee bezig zijn naast fiscale, civiele, actuariële en data technische pensioen gerelateerde zaken. Wat het allemaal inhoudt moet ik Ben nog maar eens vragen. Wat het praktisch voor een dga kan betekenen heb ik deze week toevallig mogen ervaren omdat Jos Hurkmans voor ons eens mooi heeft uitgerekend hoelang wij nog moeten en nog mogen werken en of we na ons pensioen nog kunnen blijven golfen. Dat bleek gelukkig het geval. Hij houdt het niet bij een eenmalig overzicht, volgend jaar worden de nieuwste jaarcijfers weer verwerkt en blijft het overzicht actueel. Moeilijke materie prachtig inzichtelijk gemaakt.

Oh ja, Buiting en Hurkmans zijn niet verbonden aan maatschappijen waarvoor ze financiële producten willen slijten, ze zijn onafhankelijk en werken voor een eerlijk uurtarief.

Tenslotte zijn er nog een paar mededelingen: herhaalde oproep voor startup introducees (Eline bellen), er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de matchplaycompetitie (met handicapverrekening), Taste of Business is gestopt, Rob Mouwen en nieuw golfprofessional Stijn Willekens lopen voortaan met een flight mee, het verzoek naast de punten voortaan ook de slagen te tellen, gasten mogen de volgende keer worden meegenomen door Sensare, Webusco B.V. en Orthobest en Mediscon mag haar bedrijf presenteren.

Dat was het voor deze avond. Wat blijft zijn de herinneringen.

 

Reporter BC
Theo Lankhorst