Openingswedstrijd Golfseizoen 2017

openingswedstrijd 001 360Zaterdag 25 maart, volop lente en dit jaar niet alleen de datum. Een stralende dag, weliswaar stond er een stevige wind, maar wel een aangename temperatuur, blauwe luchten en een lekker warm lentezonnetje. Ja, heel wat anders dan in de afgelopen twee jaren. Weet u het nog, vorig jaar, grijs en kil en in 2015 de maartse buien met hagel en windvlagen.

Ieder jaar opnieuw verheug ik me, en met mij vele anderen, op de openingswedstrijd van het nieuwe zomerseizoen, georganiseerd door de EVCO van onze vereniging.

Ook dit jaar is de belangstelling weer groot. 72 deelnemers (18 flights) voor de Vier Eijckenbaan en 17 personen (6 flights) voor de Gezandebaan. En net als bij de voorgaande edities is ook nu de spelvorm Texas Scramble (4). Vier Eijckenbaan: 18 holes, Gezandebaan: 2 x 9 holes; shotgun-start 12.00 uur resp. 14.00 uur.

openingswedstrijd 2017 002 360Om half twaalf luisteren we naar het welkomstwoord en de toespraak van voorzitter Harry Span. Ook dit jaar ligt onze golfbaan er weer perfect bij en zijn er weer een aantal nieuwe elementen toegevoegd. Hij wenst eenieder, ook namens de GVR, een bijzonder en prettig golfseizoen toe. Geniet ervan!

Daarna is het woord aan EVCO-voorzitter Bart Nelissen met een welkomstwoord en een korte briefing voor de wedstrijd van vandaag. Allereerst is er de uitleg over de spelvorm Texas Schramble (4) resp. (3/4) en de afslagplaats: iedereen slaat af vanaf de rode tees! (Vier Eijckenbaan). Verder: de longest op hole 18 en de neary to the pin: hole 8. Alle wedstrijden met handicapverrekening en NQ.

Laat in de namiddag is het, na terugkomst van alle flights, weer een gezellige drukte op het thuishonk, niet alleen binnen maar ook nog geruime tijd op het zonovergoten terras. . Natuurlijk wordt er gezellig nageborreld en druk nagepraat over de golfervaringen van deze zondagmiddag.

Na geruime tijd volgt dan de prijsuitreiking van deze toch zeer geslaagde golfdag.

Longest (hole 18) : Ann van de Cruijs en Tjecco van de Coevering

Neary to the pin: Jolowies Kluskens en Loek Weimar (Gezandebaan); Hilly Hage en Frans Coolen (Vier Eijckenbaan).

De wedstrijden.

Gezandebaan:
1e prijs: team Wiel Boonen, Truus Woolderink, Jan Schriks en Anita van der Vorst met een netto score van 45 punten.
2de prijs: Ton van der Vorst, Jolowies Kluskens, Fien Kuipers en Theo de Jong, score 47.

Vier Eijckenbaan:
1e prijs: team Tilly Hendriks, Riet van Grotel, Rene Zoetmulder en Harry Peeters (netto score 58 punten).
2e prijs: teaam Bert Kiewiet, Henk van Oosterhout, Betsy Liebregts en Lies van der Cruijs (netto score 59 punten)

Alle winnaars: uiteraard van harte proficiat. Wat een start in het nieuwe seizoen, nietwaar?

P.S. De volledige uitslagenlijst kunt u via E-golf nazien!

Even later is er dan het afsluitende dankwoord van voorzitter Bart, niet nadat hij aandacht vraagt voor het volgende EVCO-evenement: De “Vroege Vogelwedstrijd” op Hemelvaartsdag

Ook Eline van der Linden vraagt aandacht voor het aanstaande woensdag te spelen golf/bridge toernooi ; de open golfdag op 9 april en de familiedag op 21 mei a.s..

U ziet het, het is weer lente en Het Woold bruist weer als van oudst.! Het is natuurlijk nog lang gezellig en velen laten zich nadien het smakelijke diner goed smaken. Volgend jaar ook mee doen? Twijfel niet, het is de moeite waard.

P.S. Eline: nog bedankt voor de foto’s.
EVCO commissie: dank voor jullie inzet en de uitstekende organisatie.

Pr/Cie
Peter Fransen