Openingstoernooi 25 maart

Maart roert zijn staart…

Vol nieuw elan zat de evenementencommissie klaar voor de organisatie van het jaarlijkse openingstoernooi. Het concept was om als teams van 2 de baan in te gaan met als spelvorm Best Ball. Via shotgun zou iedereen tegelijk starten en ook gelijktijdig binnenkomen, wel zo gezellig! De wedstrijd op de Gezandebaan zou later starten, zodat ook de spelers van de Gezandebaan rond dezelfde tijd in het clubhuis zouden arriveren.

Bovendien zou er in de baan een ‘Tataki van entrecote’ worden geserveerd; hoe mooi zou dat zijn! Heerlijk in de lentezon, bij het glazen huisje, genieten van een culinaire traktatie….

Maar maart roert zijn staart. De weersvoorspellingen beloofden niet veel goeds. Er kwamen daarom nog wat afmeldingen binnen. Toch waren er nog zo’n 50 fanatiekelingen naar het Woold gekomen. Voorzien van regenkleding, waterdichte schoenen en windbestendige paraplu’s.

Het zonnetje kwam zelfs even door aan het begin van de middag. Maar helaas. 

Het waren stevige regenbuien en na de derde regen/hagel bui is besloten om het toernooi te stoppen en de mensen van de baan te halen. Iedereen was koud en nat en de baan was ook zo nat. Heel jammer.

De mensen die  ingeschreven hadden op de Gezandebaan startten om 15.00 uur. Het was toen droog en ze besloten om de wedstijd te golfen. Maar….. onweer en harde regen,  dus ook die groep moest van de baan. De bel (4 Eijkenbaan )en de toeter (Gezandebaan) zijn dus  allebei gebruikt. Maart roert zijn staart, en flink ook!

De evenementencommissie had gevraagd om een foute cravate (stropdas) om te doen. Zelf gaven ze het goede voorbeeld . Veel leden hadden dit niet gelezen of niet begrepen. Niet iedereen spreekt vloeiend Frans en velen dragen in hun dagelijkse leven geen cravate meer.

Twee golfers gaven aan de oproep gehoor. Pieter van de Hurk en Piet Berkvens  hadden een foute stropdas. En voor hen was er dus ook een prijsje. 

Het hapje en drankje is genuttigd in het restaurant en de stemming was ondanks alle kou en nattigheid zeer goed. De commissie wil de Horeca bedanken voor het fijne en snelle regelen dat de mensen in het restaurant konden zitten om dit gerechtje te nuttigen.  

Diverse mensen hadden ook ingeschreven voor het diner en ze konden om 17.00 gebruiken maken van dit 3-gangen-diner. 

Het is bijna april, en april doet wat ‘ie wil. We zijn erg benieuwd……