Open Golfkampioenschap Asten 2023

Afgelopen vrijdag, 16 juni was het weer zover, op Het Woold werd wederom gestreden om de titel “Golfkampioen van Asten”

Mieke Leenders Astens Golfkampioen bij de dames

De baan, het weer, de deelnemers, de organisatie en de horeca waren er helemaal klaar voor om er weer een prachtige dag van te maken. Rond 11:00 uur meldden zich de eerste spelers bij de wedstrijdleiding in handen van Frans Renette en Peter Geenen voor een scorekaart. 

Gezamenlijk hebben we, op z’n Volentieri’s van een zeer goed verzorgde lunch genoten.  Met een leuk aantal inschrijvingen verdeeld over individuele wedstrijd en Texas Scramble deelnemers gingen we na de briefing van Sjaak Leenders de baan in. 

Exact om 14:00 uur klonk de “bel” voor het shot-gun zodat we konden starten. Je hoort bekend te zijn op Het Woold, anders begrijp je hier niets van, schieten met een bel. 

Het was een stralende zonnige dag. De zonnebrand werd veelvuldig voor de dag gehaald. Er stonden flesjes koude drank langs de baan. De schaduw werd opgezocht zodat alle energie aan het golfen besteed kon worden. Het paviljoen bij hole 17 was ingericht en uitgerust voor het aansterken van de inwendige mens. Alles bij elkaar ontbrak er niets om een mooie score neer te zetten.

De baan lag er meer dan fantastisch bij. Hiervoor hebben we erg veel complimenten mogen ontvangen waarvoor onze greenkeepers natuurlijk de eer mogen krijgen.

Terug in het clubhuis stonden de drankjes klaar. Even wat vocht aanvullen, opfrissen om daarna aan het diner te kunnen beginnen. Ook dit weer op z’n Volentieri’s. Tijdens een erg smakelijk en goed verzorgd diner zijn de prijzen uitgereikt. 

Theo Lankhorst Astens Golfkampioen bij de heren

Alle prijzen mogelijk gemaakt door onze sponsoren ESL natuursteen – Het Wijnhuis in Deurne – Larco food – Het Sprokkelbos en de baaneigenaren van het Woold.

Prijzen zijn er voor de birdies, de nearest en de longest. Kampioenen werden gehuldigd voor Texas Scramble teams, stableford winnaars en natuurlijk, waar het in eerste instantie om te doen is, de kampioen van Asten. 

Mieke Leenders bij de dames en Theo Lankhorst bij de heren hadden de minste slagen na 18 holes. 

Mieke en Theo gingen met de grootste trofee en bloemen naar huis. 

Het bleef nog lang gezellig. Wederom een erg leuke dag waar we op terug kunnen kijken.

Hopelijk kunnen we iedereen het volgende jaar weer welkom heten.

Met een vriendelijke golfgroet van de organisatie,

Sjaak Leenders
Peter Geenen
Frans Renette
Leon Verkoelen