Op de ParTee Girls kun je bouwen

Zondag 23 april was dames 2 zondag de ontvangende partij. Verschillende draaiboeken van diverse jaargangen werden tevoorschijn gehaald en aangepast. Op een goede voorbereiding kun je bouwen.

Dit jaar geen urenlang beraad over de onderlinge taakverdeling. De captain verdeelde alle werkzaamheden; op een goede captain kun je bouwen!

De teams van Haverleij, Stippelberg, Overbrug en Tongelreep kwamen rond half 10 helemaal blij binnen. De zon scheen! En ze waren blij om op het Woold te gast te zijn. Ze hadden zich op voorhand zichtbaar verheugd op al het lekkere eten. Op het horeca-team van het Woold kun je bouwen!

In die stralende zon stonden de gestapelde gele golfballen te schitteren. Naast de splinternieuwe, grasgroene afslagmatten. Wat een mooi gezicht!

Jacky had online trainingen gevolgd voor het stapelen van golfballen en zich verheugd op een mindfulness-activiteit ballen stapelen. Tot haar teleurstelling is er gewoon een handig hulpmiddel om die mooie torentjes te bouwen.

We waren tegelijkertijd thuis met heren 2 zondag. Even wat drukte op de driving range, maar dat loste zich snel op. Ook heren 2 had zich goed voorbereid met een overzichtelijk digitaal scherm om de standen bij te houden. Jaloersmakend; er valt te onderhandelen over het auteursrecht, zo hebben we begrepen. Captain Petrie hield een duidelijke briefing met uitleg over de biotoop, de pinpositie, de toiletten en watertappunten in de baan ; ook voor de heren was dit relevant en ze luisterden aandachtig mee.

Na de koffie met het overheerlijke appelgebak werd er met de greensomes gestart vanaf hole 10. Er werden duidelijke scores neergezet en keurig op tijd werd de voortreffelijke lunch uitgeserveerd. Op het horeca-team van het Woold kun je bouwen!

In de middag startten de singles vanaf hole 1. De teams werden keurig weggestart en op hole 1 en 2 stonden spotters. Helaas slaan dames in de regel rechte ballen en hadden de spotters weinig te doen. Bij hole 10 stond een fraaie fruitmand klaar met appels en bananen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. [foto Steffie met banaan]. Op de ParTee Girls kun je bouwen!

Helaas ging het rond 16 uur regenen en verdween de zon. Dat kon de stemming niet drukken. Er werd een flinke strijd geleverd, meerdere keren tot hole 18, maar de einduitslagen waren overduidelijk. Jeanne en Petrie waren druk met de fomulieren.

De speelsters kwamen enthousiast binnendruppelen. Wat ligt de baan er mooi bij! We liepen op een verend tapijt! Op de greenkeepers van het Woold kun je bouwen!

Vervolgens werd genoten van een mooie borrelplank en zaten de teams gezellig door elkaar heen. De heren verbouwden ondertussen het restaurant zodat ze zo veel mogelijk aan een lange tafel konden zitten. Ook dit is allemaal mogelijk op het Woold.

Iedereen genoot van de heerlijke wijnen en mooi opgemaakte en voortreffelijk smakende borden. Moe en voldaan ging iedereen weer naar huis. Samen met de organisatie van het Woold, de greenkeepers en de horeca hebben de ParTee Girls een mooie dag georganiseerd waar we met trots op terugkijken. Mooi gebouwd samen!

Namens Dames 2 zondag
Irma Verhoeven