Nieuwjaarsreceptie, goede voornemens en nieuwe regels

receptie 2019 001Het is zondag 6 januari. Alle leden worden namens Golfbaan en Golfvereniging het Woold uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie. We gaan elkaar een gelukkig 2019 wensen. Rond twee uur in de middag druppelen de eerste ons clubhuis “Volentieri” binnen en worden hartelijk ontvangen met een drankje. Het wordt al snel gezellig druk.

Een heleboel handen schudden later gaan de gesprekken natuurlijk ook weer over goede voornemens. Als reporter van de receptie ben ik extra alert en kan noteren dat de meeste voornemens gaan over minderen in gewicht en meer bewegen, golfen dus.

Eén iemand wist me te vertellen dat zijn huisarts een sterk vermoeden heeft dat zijn klachten te wijten zijn aan een meer dan gemiddelde alcohol-inname. Hij krijgt advies om enkele weken minder te drinken om te zien of de klachten afnemen. Een wijs advies natuurlijk maar om zo het nieuw jaar te beginnen!! Toch is van belang om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Nu heeft hij zelf bedacht en met zijn arts afgesproken om de komende weken wat meer te drinken om te zien of de klachten wellicht erger worden. Mooi voornemen toch? Dan komen de oliebollen en worden de overige voornemens nog even uitgesteld.

receptie 2019 002Om drie uur worden we toegesproken door onze voorzitter Harry Span. Een dag er voor was hij nog jarig. Harry, nog van harte gefeliciteerd natuurlijk. Zijn exacte leeftijd was hij een beetje onduidelijk over. We moesten het doen met ergens tussen de 70 en de 80.

Harry spreekt van een mooi jaar en bedankt alle vrijwilligers de zich op tal van fronten inzetten om telkens weer diverse succesvolle evenementen te organiseren. Ook de NGF kampioenen worden genoemd. Maar liefst twee teams mogen zich kampioen in hun klasse noemen. Heren 1 zondag 27 holes en Heren 1 senioren op de vrijdag 18 holes. Ook worden de medewerkers van “hole 19” bedankt. Altijd worden we vriendelijk en attent bediend na een rondje golf.

Harry vraagt nog extra aandacht voor de nieuwe regels voor 2019. Speciaal hiervoor zijn door HARECO info avonden georganiseerd waarvoor nog ingeschreven kan worden voor 7 februari . Zie elders op deze site. Tevens nodigt Harry iedereen uit voor de jaarvergadering op 26 februari.

Ook Jan van Eijk bedankt allen voor het afgelopen jaar en hoopt ons in het komende jaar weer van dienst te kunnen zijn en ons te mogen ontvangen op golfbaan het Woold.

Het was erg leuk om elkaar weer even te zien, elkaar te begroeten en elkaar het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar. Het was nog lang gezellig in Volentieri, de hapjes en drankjes bleven nog even rond gaan. Namens de PR commissie wens ik aan allen een heel mooi golfjaar met natuurlijk weer prachtige evenementen in het vooruitzicht.

Met een vriendelijke golfgroet,
Leon Verkoelen