Miranda Raaijmakers en Leon Verkoelen Golfkampioen van Asten

Een keer per jaar bepalen de golf(st)ers van Asten wie er golfkampioen van Asten wordt. En wel tijdens een strokeplaywedstrijd over 18 holes op de Vier Eijckenbaan van Golfbaan Het Woold. 

Simpel gesteld, de dame en heer die hun ronde voltooien in het minst aantal slagen mogen zich het daaropvolgende jaar Golfkampioen van Asten noemen. Het Astens Kampioenschap is een Open Kampioenschap, maar om te winnen moet u in Asten woonachtig zijn. 

Dit jaar werd het kampioenschap gespeeld op de vrijdag in de feestweek van Golfbaan Het Woold. Er was een strokeplayklassement en een stableford competitie. Wie niet individueel kon of wilde deelnemen kon ook opteren voor deelname aan de texas-scramble competitie. 

Een mooi deelnemersveld

En dat resulteerde in een ‘volle bak’ na de briefing en bij de shotgunstart waren alle holes bezet. De weersomstandigheden waren prima en iedereen ging enthousiast de strijd met de baan aan. 

En vanzelfsprekend mankeerde het de deelnemers aan niets, voor eten en drinken, voor tijdens en na het golfen werd gezorgd en het was heerlijk toeven op en rondom de golfbaan. 

Begunstigers bedankt

Een evenement als het AGK organiseren kost veel tijd en geld. Het is dan ook erg prettig dat we ons gesteund zien door een aantal begunstigers, waarvan sommige al jaren trouw het evenement mede mogelijk maken. 

Sprokkelbos middels twee mooie ligbedden. ESL Natuursteen met twee marmeren fruitschalen en een geldbijdrage. Auto Sinnema met drie flink uit de kluiten gewassen planten. Wijnhuis Deurne leverde de benodigde flessen bubbels voor de birdies en ook Larco Food zorgde met een flinke donatie voor het mede slagen van de middag. 

De golfballen waren er dankzij Redline in Thorn. En last but not least de baaneigenaren van Het Woold al jaren hun steentje bijdragen.

De uitslagen

Onderstaand vindt u de belangrijkste uitslagen van het AGK. Miranda Raaijmakers werd met 92 slagen Golfkampioen van Asten bij de dames. Leon Verkoelen en Maarten van Dongen hadden allebei slechts 82 slagen nodig voor hun ronde. In dat geval bepaalt het reglement dat degene die op de tweede negen holes de minste slagen nodig had, tot winnaar wordt uitgeroepen. En daarmee werd Leon Verkoelen uitgeroepen tot Golfkampioen van Asten bij de heren.

Als tweede eindigde dus Maarten van Dongen (82). Jack van der Vleuten werd derde met één slag meer.

Bij de dames werd Mieke Leenders tweede en Wilma van Dongen eindigde als derde.

Longest en Neary

Dames longest: Judith van Unen
Heren longest: Roel Sijkens
Dames neary:  Meggie Peeters
Heren neary:  Theo Lankhorst

Het was een fantastische golfdag. Fijn dat het weer kan! Dank aan iedereen die dit evenement mede mogelijk gemaakt heeft. En graag tot volgend jaar!

PvL/PRCie