Maandbeker 2023

Zaterdag 14 oktober 2023 is de laatste wedstrijd voor de maandbeker competitie gespeeld van het seizoen 2023. De handicap grens voor beide categorieën vastgesteld van 0.0 – 18.0 voor Strokeplay en van 18.1 – 38.0 voor Stableford.

Dit jaar waren acht maandbeker wedstrijden gepland en één wedstrijd is afgelast i.v.m. te veel regen. Daardoor was de baan gesloten. Van deze acht wedstrijden telden zes wedstrijden mee voor de uiteindelijke uitslag van de maandbeker. 

In totaal hebben deze Maandbeker Competitie 30 golf(st)ers aan de Stableford categorie en 59 golf(st)ers aan de Strokeplay categorie deelgenomen. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in een eindstand die iedereen op de website van het Woold kan nakijken. 

Tijdens de laatste speeldag is het klassement voor het Strokeplay nog aardig veranderd. Bij de Stableford was het nog een spannende laatste wedstrijd, de nummers één en twee stonden voor de wedstrijd 3 punten uit elkaar. 

Wat dit jaar opvalt is dat bij de Strokeplay en de Stableford categorie de heren grotendeels aan het langste eind hebben getrokken en er met de meeste prijzen vandoor zijn gegaan. Helaas waren niet alle prijswinnaars nog aanwezig om ze op de foto te zetten. 

In de categorie 0.0 – 18.0, Strokeplay met 59 deelnemers zijn de prijswinnaars:

  1. Thom Lier 441 slagen
  2. Reinier van de Ven 447 slagen
  3. Jan van der Vorst 453 slagen

In de categorie 18.1 – 38, Stableford met 30 deelnemers zijn de prijswinnaars:

  1. Dirk Meijer 194 punten
  2. Rene Stals 189 punten
  3. Irma Verhoeven-van de Moosdijk 152 punten

Dit jaar is ook voor het eerst een birdie klassement bijgehouden door de wedstrijdleiding. Uiteraard hoort daar een prijs bij voor de golf(st)er met de meeste birdies in de gehele competitie. 

Dit jaar is deze prijs gewonnen door Taylor Bidlot. Helaas was hij niet aanwezig tijdens de laatste wedstrijd, maar de prijs wordt nog aan hem uitgereikt. 

Wij als wedstrijdleiding zijn blij dat bijna alle wedstrijden gespeeld zijn. Resumerend een wederom geslaagde competitie met helaas iets minder deelnemers dan bij de maandbeker van 2022. 

Namens de wedstrijdleiding en deelnemers een “Dank je wel” aan onze Greenkeepers, zij zorgen er altijd voor dat de baan in perfecte conditie is tijdens de competitie. Alle deelnemers bedankt voor jullie deelname en hopelijk tot ziens bij de Maandbeker competitie in 2024 (16 maart 2024). 

Uw wedstrijdleiding

Sjaak Leenders & Jan van der Vorst