Last BEST

Deze week mocht het jeugdteam weer vroeg op pad. Ze werden namelijk om 8:00 ontvangen op de Stippelberg. Deze wedstrijd stond er veel op het spel, het team moest namelijk minstens 3 punten meer weten te pakken als hun concurrent de Herkenbosche om degradatie te voorkomen.

Zeker omdat dit de laatste wedstrijd was en de spelers elkaar ondertussen goed kenden, heerste er een gezonde vorm van spanning onderling en dan mocht het Woold ook nog samen met de grote concurrent de Herkenbosche de baan in.

Goede start in de singles 

In de afgelopen weken is duidelijk zichtbaar geworden dat het team ontzettend sterk is in de greensome, maar er is ook ongelofelijk veel progressie geboekt als het gaat om het individuele spel.

Deze week zijn Joep, Yari, Luka en Savine opgesteld en in deze volgorde startten ze ook weg op de uitdagende eerste 9 holes van de Stippelberg. De Stippelberg is naast een baan met veel hindernissen ook nog lang. Zeker voor Joep en Luka was het belangrijk om afstand te maken vanaf de gele tee box. Maar dit ging Luka (jongste speler van geel) erg goed af. 

Na 9 holes gespeeld te hebben kwamen de spelers één voor één binnen en werden er zeer mooie scores genoteerd. Savine wist zelfs de hoogste dagscore te noteren waardoor er een extra wedstrijdpunt werd toegekend aan het Woold.

Joep 14

Yari 12

Luka 19

Savine 23

Dominerende dubbels

Nadat het team de eerste 9 het beste van alle teams heeft afgelegd was het nu een kwestie van standhouden. Zeker op een 2e 9 holes met veel waterpartijen wil dit nog wel eens lastig zijn. Maar het mogen afslaan van 2 ballen zorgt voor minder stress op de tee box.

Joep en Yari gingen samen van start gevolgd door Luka en Savine. Het zonnetje was ondertussen aardig doorgebroken en dit maakte het nog lekkerder om te spelen.

Het sterke punt van het team ligt hem in het samenspel en dit liet Yari dan ook zien. Hij wist een bal vanuit buiten de green in de hole te chippen en onder druk van het publiek een birdie putt op hole 18 uit te holen. 

Er werden door beide dubbels fantastische scores genoteerd:

Joep & Yari 24

Luka & Savine 20

Dit zorgde ervoor dat het Woold in totaal 100 punten behaalde en werd hiervoor als dagwinnaar bekroond. Ook wisten zij nog 2e te worden in het klassement en hebben degradatie DIK weten te voorkomen en hierdoor mogen zij volgend jaar nog een keer laten zien wat ze waard zijn in de hoofdklasse!

Helaas geldt het niet voor iedereen dat ze nog een jaar mee mogen spelen in dit fantastische jeugdteam. Joep van Lieshout is dit jaar 21 geworden en heeft dus zijn laatste jaar in de jeugd erop zitten. Dit jaar was hij de Captain van het team en hij heeft deze rol uitermate goed vervuld. Wij willen hem vanuit het jeugdteam ook ontzettend bedanken voor alle mooie jaren en mooie momenten die we met hem beleefd hebben en gaan hem en zijn spel ook erg missen binnen het team

BEDANKT JOEP!

Ook willen wij de jeugdcommissie van het Woold bedanken voor de steun in het team en de mogelijkheden die zij ons de afgelopen jaren hebben gegeven. Ook willen wij Stijn bedanken voor de tijd en energie die hij in zijn lessen stopt om ons klaar te stomen voor de competitie en om onszelf te ontwikkelen tot een betere golf(st)er. 

Vanuit de begeleiding wil ik alle ouders bedanken die er tijdens de competitie voor hebben gezorgd dat de spelers op tijd op locatie waren en tijdens de thuisdagen hun steentje hebben bijgedragen om ervoor te zorgen dat deze vlekkeloos verliepen. 

Voor de laatste keer dit jaar!

Namens Jeugd 18 holes 1,

Jori van de Wiel