• vlnr Dames blauw: 2e – Judith van Unen (235) / 1e – Marjolein van der Kruis (234) / 3e – Renate van Monte (248)

  • vlnr Dames Rood: 2e – Thea Hendrickx (185) / 1e – Marije Wigman (179) / 3e – Anneke Wolters (191)

  • vlnr Heren Geel: 2e – Toon Berkers (210) 1e – Rinus van Mullekom (202) 3e – Ron van de Heuvel (210)

  • vlnr Heren Wit: 2e – Taylor Bidlot (236) / 1e – Stijn Smits (234) / 3e – Rens Vendrig (238)

Clubkampioenschappen Strokeplay 2024

Het laatste weekend van juni werd weer een erg bijzonder weekend.

Onder leiding van Annemie Koolen, Lily de Jong, Lenie Waals, Jan Liebrechts en Theo Lankhorst was alles weer tot in de puntjes geregeld om aan het clubkampioenschap strokeplay 2024 te beginnen.

’s Morgens was het al vroeg een gezellige drukte op de afslagplaatsen waar voorbereidingen werden getroffen om een zo goed mogelijke ronde op de kaart te zetten.

Verdeeld over dames rood (36 holes), blauw (45 holes). Heren geel (45 holes) en wit (54 holes)  gingen we met een mooi aantal van 61 deelnemers de strijd aan.

Afwisselend door Jan van Grotel, Tom Waals en Jos Hendriks werden we om beurten de baan in gedirigeerd. Jan Pieters nam de rol van Marahall op zich en op Theo Lankhorst konden we een beroep doen als er een referee nodig was.

De zaterdag was het warm met weinig wind. Per categorie werden de holes gespeeld. Heren wit zelfs 2 x 18 holes. Nadat iedereen binnen was werden de eerste resultaten bekeken en konden we de eerste tussenstand opmaken.

Dames rood met Anneke Wolters aan de leiding gevolgd door Marije Wigman, Claudia Smeenk en Thea Hendrickx. Telkens één slag verschil.

Heren Geel met Rinus van Mullekom aan de leiding gevolgd door Theo Lankhorst, Ron van de Heuvel en Toon Berkers ook hier allen kort bij elkaar.

Dames Blauw aan de leiding Marjolein van der Kruis gevolgd door Judith van Unen, Renata de Monte en Wilma van Dongen. Ook hier alles nog mogelijk.

Heren Wit met aan de leiding Stijn Smits gevolgd door Taylor Bidlot, Raymon Koster en Ted Schulkes. Ook hier was de strijd nog lang niet gestreden. Het beloofde een spannende zondag te worden.

De zondag was de temperatuur voor de meeste deelners aangenamer om te golfen. De uitslagen van de zaterdag waren bepalend voor de startvolgorde op zondag. De koplopers startten als laatsten.

Onze starter op zondag had zich de vrijheid genomen om bij alle afslagen op Hole 1 te noteren of ze wel/niet op de fairway terecht kwamen. Uiteindelijke resultaat. 30 ballen wel en 31 ballen niet op de fairway.

Als de laatste flights binnenkomen staan we massaal rond de green van hole 18 om te zien wie de uiteindelijke winnaars worden. Felicitaties gaan over en weer en we verzamelen op het terras voor de prijsuitreiking.

Theo start met de bedankjes. De greenkeepers voor de baan in perfecte conditie. Zijn mede organisatoren met speciale dank aan Piet, Lenie en Lily die tot laat in de avond aan een overzicht van de totaalscores gewerkt hebben.

Daarna geeft Theo de microfoon over aan onze voorzitter Jan-Karel Jobse om de winnaars officieel te huldigen. Vooraf bedankt hij verschillende jonge spelers voor deelname. Yari Vreede, Jori en Luka van de Wiel. Talenten waar we in de toekomst rekening mee moeten houden.

Officieel niet genoemd maar zeker het vermelden waard is Marije Wigman die met een hcp van 18.2 de hoogste score van 42 in stableford telling wist te behalen.

Ook was een bijzondere melding op zijn plaats van Hans Bidlot. Hans presteert het om op hole 14 een hole in one te laten noteren. Hans vraagt de microfoon en had maar één woord nodig “Champagne” iedereen op het goed gevulde terras werd voorzien van een heerlijk glaasje bubbeltjes. Hans Proficiat en bedankt. Tussen door werd nog even lang zal die leven gezongen voor Thom Lier die zich weer een jaartje ouder mocht noemen.

Dan gaat de prijsuitreiking echt beginnen en worden de winnaars naar voren gehaald voor de huldiging, kusjes en de foto.

Dames Rood:

3e – Anneke Wolters (191) 2e – Thea Hendrickx (185) en 1e  – Marije Wigman (179)

Heren Geel:

3e – Ron van de Heuvel (210) 2e – Toon Berkers (210) en 1e – Rinnus van Mullekom (202)

Dames Blauw:

3e – Renate van Monte (248) 2e – Judith van Unen (235) en 1e – Marjolein van der Kruis (234)

Heren Wit:

3e – Rens Vendrig (238) 2e – Taylor Bidlot (236) en 1e – Stijn Smits (234)

De winnaars Marjolein en Stijn bedanken hun flightgenoten en de organisatie.

Jan Karel sluit af en spreekt de wens uit het volgende jaar weer in grote getale deel te nemen aan dit kampioenschap. Het bleef nog lang gezellig op het terras.

Alle winnaars nogmaals gefeliciteerd en tot volgend jaar.

Met een vriendelijke golfgroet,

Leon Verkoelen

Huldiging kampioensteams

Traditioneel worden tijdens de strokeplaykampioenschappen ook de teams die kampioen geworden zijn tijdens de NGF competitie in het zonnetje gezet.

Heren-2-36 holes en Dames 1 -18 50+ nogmaals gefeliciteerd en geniet van de Volentieri lunch!