Koninklijke onderscheiding voor Frank Mouwen

Frank Mouwen (75) uit Someren, secretaris van Golfvereniging Het Woold, ontving op vrijdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Dilia Blok speldde Frank het lintje op.

Frank is sinds jaar en dag als secretaris van Golfvereniging Het Woold aanspreekpunt en sparringpartner voor de eigenaren en het management van de golfbaan. Maar ook voor de leden, vrijwilligers en alle anderen die communiceren met de golfvereniging. Reeds jaren voordat de officiële vereniging werd opgericht (in 2010) was Frank actief als een van de stuwende krachten achter de toen nog op te richten golfvereniging. 

Na de oprichting bleef hij onbezoldigd zijn werk voor de vereniging voortzetten. Met veel enthousiasme en heel veel inzet. Want het opzetten en uitbouwen van een golfvereniging vergt veel tijd. 

We hebben Frank daarbij leren kennen als accuraat, betrouwbaar en een redelijk mens. Onvermoeibaar, nooit de belangen van de leden (1800) uit het oog verliezend. 

Met speciale aandacht voor de zwakkeren. De Stichting ‘Golfen zonder grenzen’ die ervoor zorgt dat minder valide golfers met een lichamelijke beperking toch gewoon kunnen participeren in de golfsport, was niet van de grond gekomen zonder zijn input.

Wij zijn supertrots op de Koninklijke Onderscheiding van Frank. Na de ceremonie thuis, hebben kinderen, kleinkinderen en degenen die nauw bij Frank’s werk betrokken zijn het glas geheven in het clubhuis.