Stramme spieren

Donderdag25 april gaan we naar Golfvereniging De Schoot in St. Oedenrode .
We spelen vandaag tegen de dames van de Batouwe uit Tiel.
We starten als tweede rond 12.30 uur. Wat is het koud en winderig vandaag!!
Qua temperatuur lijkt het meer op een wintercompetitie: muts op en handschoenen aan.
Als een van de laatsten die mag starten heb ik stramme spieren van de kou. Tot overmaat van ramp ging het halverwege hole 1 ook nog regenen en hard waaien en valt er een enorme regenbui.

Gelukkig blijft het na deze bui droog en de wind neemt wat af.
Bij het oefenen op de oefengreens merken we al snel dat deze greens traag en nogal hobbelig zijn. Ook in de baan waren de greens van deze slechte kwaliteit en moeilijk om goed te spelen. De baan op zich is heel goed te bespelen.

Nadat we de singles gespeeld hebben is de stand 7 – 5 in ons voordeel, met daarbij opgeteld de 2 bonuspunten voor de meest gewonnen holes brengt de stand op 9 – 5
Na een appel en een krentenbol beginnen we aan de greensomes. Golfbaan de Schoot is een 9 holes baan, dus we spelen dezelfde 9 holes, maar soms van een andere TEE.

We verdelen de punten 3 – 3. Nu gaan de 2 bonuspunten naar de Batouwe dus 3 – 5
Tijdens de borrel met borrelhap werd de uitslag medegedeeld. We zijn 3e geworden. Gelukkig zijn er dames van ons team die de uitslagen nakijken en wat blijkt,
bij de greensomes is 1 uitslag omgedraaid, dus we zijn deze dag 2e geworden en hebben we gewonnen van de Batouwe. Eindstand 12 – 10 in ons voordeel.

Hierdoor staan we nu, met nog 1 wedstrijd te gaan op de eerste plaats.
Volgende week reizen we af naar Tiel waar de golfbaan van de Batouwe is gevestigd.
Het wordt spannend of we op de eerste plaats blijven staan!

Irene