Jeugd 2: Een terugblik op de golfcompetitie van 2017

jeugd 2 360De jeugdcompetitie zit er op met Jeugd-1 kampioen (proficiat) en voor Jeugd-2 een meer dan verdiende tweede plaats.

Met trots mag ik als begeleider van Jeugd-2 terugkijken op een zeer geslaagde competitie in meerdere opzichten. Afgelopen zondag alweer de laatste competitiedag op de Gulbergen met nog een kleine kans op het kampioenschap. Omdat ook Jeugd-1 kampioen kon worden en zij door omstandigheden spelers tekort kwamen, hebben Ruth en Lars hun bijdrage kunnen leveren aan de 36-holes wedstrijd van Jeugd-1.

Jeugd-2 werd versterkt met Joep en Lens.

De mannen waren er klaar voor en aangemoedigd door Jan en Sophia van Eijck hebben ze hun partij tegen de Overbrug met 18-10 gewonnen, waarmee we de 3e wedstrijd in ons voordeel beslisten.

Debutant Lens haalde zelfs een score van 40 punten, Jorg en Max pakten hun punten met ook prima scores, en alleen voor Joep was de tegenstander net te sterk. Bijzonder om te zien hoe de mannen op hole 18 op elkaar hebben gewacht tot Jorg als laatste flight binnenkwam en als team naar het clubhuis kwamen.

Daarna was het wachten op de uitslag van Hoenshuis tegen Golfhorst. Helaas was de score van Hoenshuis te groot om ze op saldo nog in te halen. Het Woold en Hoenshuis hadden beide drie gewonnen wedstrijden, En dat ondanks dat de onderlinge wedstrijd van Het Woold tegen Hoenshuis in ons voordeel was beslecht.

Deze competitie is ook geslaagd omdat zich een hecht team heeft gevormd met een winnersmentaliteit zonder het genieten van het golfspel uit het oog te verliezen. Een team dat samen met Jeugd-1 iedere vrijdag onder leiding van Rens heeft getraind. Ik wil dan ook Rens namens de jeugdteams heel erg bedanken voor zijn trainingen, die absoluut de vruchten hebben afgeworpen. Absoluut TOP.

Tot slot rest mij om ook alle ouders te bedanken die in alle vroegte van de zondagen de spelers hebben gebracht en daarmee de competitie mogelijk hebben gemaakt.

Marcel van Rossum