Clubkampioenschap Matchplay 2016

matchplay Het finaleweekend van het Clubkampioenschap Matchplay 2016 vindt plaats op 16 en 17 juli. Er zijn ook dit jaar weer 4 categorieën: Heren, Dames, Heren 50+ en Dames 50+. Aanmelding voor het Clubkampioenschap Matchplay kan vanaf nu tot en met 22 april 2016. Elke wedstrijd gaat over 18 holes en is alleen voor leden. De inschrijving vindt plaats via E-Golf4u en is niet bedoeld voor 36+ handicaps. Vanaf 1 mei 2016 worden de kwalificatiewedstrijden gespeeld. 

Omdat in het finaleweekend voor de categorie 50+ slechts de halve finale (zaterdag) en de finale (zondag) wordt gespeeld zijn er waarschijnlijk meerdere kwalificatiewedstrijden noodzakelijk. Voor alle categorieën geldt dat plaatsing plaats vindt op basis van de laatst geregistreerde EHcp op de dag van de feitelijke loting kort na het sluiten van de inschrijving.  Voor  categorie 1 geldt dat er minimaal 4, 8 of 16 deelnemers in competitie moeten zijn voor het finaleweekend. Om dit aantal te bereiken worden er eventueel vooraf kwalificatiewedstrijden gespeeld.  Hiermee voorkomen we dat er voor de finaledag op voorhand al een walk-over is. U ontvangt in de week van 25 april van ons een opgave van een eventuele kwalificatiewedstrijd met de naam van uw tegenstander en de uiterlijke datum waarop deze wedstrijd gespeeld en de uitslag ingeleverd moet zijn. U maakt met deze tegenstander zelf een afspraak voor het spelen van deze wedstrijd. U levert een scorekaart met de stand en de handtekening van beide spelers in door deze te deponeren in de gebruikelijke bak ‘scorekaarten wedstrijdcie’, dus niet meer bij de caddymaster. Vervolgens verzendt de winnaar een mail met de uitslag naar sjefvanoosterhout@hotmail.com . Na ontvangst van de mail met de uitslag wordt deze door de organisatie in de schema’s verwerkt en ziet u wie uw volgende tegenstander is.  
Op zaterdagochtend 16 juli worden de achtste finales voor de dames en heren categorie 1 gespeeld, gevolgd door de halve finales van de categorie 50+. Op zaterdagmiddag worden de kwartfinales voor de categorie 1 gespeeld. Op zondagochtend 17 juli worden de halve finales en op zondagmiddag de finales (ook om de plaatsen 3 en 4) gespeeld. De categorie 50+ speelt dan de finale en de strijd om plaats 3 en 4. In de categorie 1 is geen buggy toegestaan; in de categorie 50+ wel voor handicard houders. Voor het reglement Clubkampioenschap Matchplay klik HIER 
 
 
De Subcommissie Matchplay van de WECO.