Het komt allemaal goed…

Op het moment dat ik me inschrijf voor de Rabobankcompetitie van de businessclub op 8-7-2021, zie ik dat het aantal inschrijvingen nog niet zo storm loopt.
Op de speeldag zelf zijn er toch een 60 inschrijvingen en weet ik; “Het komt allemaal goed”.

Zoals zo vaak is het een race tegen de klok om tijdig voor de shotgun op het Woold te zijn. Ook deze keer zat het allemaal niet mee. Allerlei wegwerkzaamheden die de weg blokkeren en ervoor zorgen dat ik rechtsomkeer moet maken. Ik moet een alternatieve route vinden om mijn tocht richting de golfbaan zo snel mogelijk te kunnen vervolgen. Een landbouwmachine gooit nog wat roet in het eten, door (in mijn ogen) tergend langzaam de weg langs de Zuid-Willemsvaart te berijden.

Eenmaal een plekje gevonden op de parkeerplaats snel ik naar de drivingrange om toch nog even wat gevoel te krijgen bij mijn swing. Ik gun mezelf geen kopje koffie meer, want een paar putjes maken is ook wel lekker. Ongeveer 5 minuten voor de shotgun snel ik met mijn trolley naar de hole waar ik moet starten. En natuurlijk kies ik voor de kortste weg. Daar aangekomen verwachtte ik dat mijn flightgenoten er al zouden zijn. Wat denkt u?? Helemaal niemand. Dus ik sta daar fris, monter, fruitig en met slimme snoet rustig te wachten tot zij arriveren. Want uiteindelijk: “Het komt allemaal goed.”

De zon schijnt, het is windstil, heerlijk weer. Na voorgerecht 1 en 2, slaat het weer echter om. De regen komt met plenzen uit de lucht. En u raadt het al; geen regenjack. Gelukkig wel een paraplu. Voor het einde van de golfronde is de regen gestopt en mijn kleren gelukkig opgedroogd. We kunnen de rest van de avond vervolgen op een warm en aangenaam terras. Het hoofdgerecht en dessert smaakt wederom heerlijk. En dus….”het komt allemaal goed!”

De bedrijfspresentatie wordt verzorgd door Roland Daems van Spartners organisatieadvies. Er zijn veel twijfels geweest of het allemaal wel goed zou komen met Roland.
Zoals hij zelf zegt: “een paar jaartjes KMBO en 3 danslessen verder”, laat hij de school achter zich. Immers dat leren is allemaal niets voor hem. Hij vindt onderdak bij het leger als onderhoudsmonteur leopardtanks en later als gedetacheerd monteur.
Toen toch maar naast het werk de studie opgepakt. Achtereenvolgens heeft hij MTS meet- en regeltechniek gestudeerd. Gevolgd door een HBO opleiding technische bedrijfskunde. Al met al heeft hij 12 jaar gestudeerd naast een baan, een huwelijk en 2 kinderen.
In 2014 is hij zelfstandige geworden en in 2017 heeft Roland zich aangesloten bij Spartners. Dit is een organisatieadviesbureau welke iets meer dan 20 ZZP-ers inzet bij vraagstukken op het gebied van lean en logistiek,
strategie, marketing en sales,
organisatie en leiderschap.
En dat allemaal voor de maakindustrie.
Roland voelt zich als een vis in het water bij deze organisatie. Zijn conclusie: Het komt echt allemaal goed (ook met mij)!

Zijn advies voor alle andere ondernemers van de businessclub: “Stap eens uit de waan van de dag en bekijk in gezamenlijkheid of je nog bezig bent met de juiste dingen! Want dan, ja dan, komt het allemaal goed”.

Marij Coolen
MC training & coaching