Heren senioren 1/18 gastheer op Golfpark Het Woold.

Vrijdag 19 april werden de teams uit onze poule ontvangen op onze thuislocatie. Ook ons zusterteam Heren 1/27 holes was vandaag gastheer en samen met ons werd er gezorgd voor een vlekkeloze ontvangst van alle gasten. Iedereen bedankt voor hun bijdrage.

De laatste maanden hebben we het veel (negatief) over het weer. Natuurlijk is het nat in onze regio, maar dat heeft ook zijn voordelen. Het waterpeil in de Grote Peel is weer op orde en er is zelfs weer veenmos gespot. Minstens zo belangrijk is het, dat onze baan er schitterend bij ligt. Bij bovenstaande foto kijk je vanuit het glazen huis naar hole 4.

Met al dat natuurschoon is het wellicht een idee om de naam te veranderen in

Golfpark Het Woold. In ieder geval een grote pluim voor het team greenkepers en de baancommissie met de vrijwilligers onder leiding van Han Wessels voor deze prestatie van formaat.

Ook vandaag deed april wat hij wil en hadden we met de verschillende weertypes te maken. Toch mocht dit de pret niet drukken en kwamen de deelnemers enthousiast binnen in de wetenschap dat er nog een borrelplank en aansluitend een fantastisch diner van de keukenbrigade te wachten stond.

En dan nu de wedstrijd. De op papier sterkste ploeg in onze poule Gendersteyn, speelde hun 2e wedtrijd tegen Geijsteren. Vorige week moest Gendersteyn tegen ons nog hard werken voor een overwinning, nu was het een walkover. Met 18-4 werd deze partij gewonnen. Maakt Gendersteyn in de 3e wedstrijd geen fout, dan is de koppositie in de poule met bijbehorede promotie bijna zeker.

Hoe anders was de partij tussen The Duke en Haviksoord. Beide teams zijn stevige concurrenten van ons team en strijden ook voor een hoge klassering in onze poule. In een spannende pot waren de singels voor Haviksoord met 9-3. Gezien het voorgaande gingen de greensomes onverwacht naar The Duke met 6-0. De matchpunten werden dan ook gedeeld. Einduitslag 11-11.

Volgende week spelen we op the Duke tegen Geijsteren en hebben dan na 3 wedstrijden de kans om alleen op plaats 2 te komen. Alles om voor te strijden dus, waarbij we de concentratie vast moeten houden. We gaan ervoor!

Pieter