The Duke, een maatje te groot.

De 3e wedstrijd voor ons team, senioren 4, speelden we bij Crossmoor in Weert. Na een hartelijke ontvangst door Captain Tom werden we weer iets wijzer over de naam van de baan. Het gebied waarin de golfbaan is opgenomen bestond vroeger uit kruisheide, wat vrij vertaald werd tot Crossmoor. Verder wist hij te vertellen dat als we de Koekkoek hoorden, dit altijd een mannetje is. Vrouwtjes koekoeken niet.

Inmiddels heeft het clubhuis een grote verbouwing achter de rug en is het zeker een bezoek waard. Voor volgend jaar staan de kleedkamers op de planning en dan is alles weer up-to-date.

De baan zelf ligt er fantastisch bij. Uitdagende holes met meer dan voldoende lengte en alles omzoomd door hele mooie loofhout bomen. Een echte parkbaan.

Voorafgaand aan deze competitie werd een speelschema gemaakt en voor deze ronde hadden we Henk en Jac vrijgegeven. Zij konden dus op vakantie en de rest van ons team werd ingedeeld.

Niets is flexibeler als een planning, dus ook wij hadden een probleem. Bart zat nog steeds in de lappenmand en ook Frits moest verstek laten gaan. Nu net deze week, had ZKH Alexander voor zijn verjaardag een gietvloerke gekregen en wie kun je daar beter voor vragen als onze Frits.

Rest mij om Captain Frans een compliment te maken voor zijn vooruitziende blik. Na zware onderhandelingen had hij in een vroeg stadium Jos en Huib als reserves binnen boord weten te krijgen en zij konden dan ook meteen aan de bak.

Door het grote verschil in HCP’s 25,6 tegen 18,2 gemiddeld voor The Duke mag je van enig  krachtverschil spreken. Maar zouden we kunnen stunten? Tevreden, maar niet voldaan kwamen we terug van de singles. Verloren met 8-4 maar toch, er zat meer in. Frans wist de kopman van The Duke te verslaan en Jos maakte zijn invalbeurt meer dan waar met de volle winst 4-3. Bert en Leo hielden de schade nog een beetje beperkt met resp. een verlies van 4-2 en 5-3. Voor Huib was alles nieuw, dus niet makkelijk en Pieter had zich voorgenomen om optimaal gebruik te maken van de fouten van zijn tegenstander. Jan had zich echter hetzelfde voorgenomen en dat ging hem goed af, uitslag 7-2.

In de Greensome liep het even anders. De koppels Frans en Bert en Jos en Huib verloren beiden met

4-2 hun wedstrijden. Spannend, want beide partijen moesten tot hole 18 gespeeld worden.

Leo en Pieter begonnen sterk met 1-up en op hole 14 zelfs naar 2-up. Op hole 15 toch weer een puntje ingeleverd, maar onze redding kwam uit onverwachte hoek. In het talrijke publiek hadden wij een van de TC-leden ontdekt. Onze Karin was op bezoek en met haar vriendelijke, doch strenge blik werden we weer tot de orde geroepen. Hole 16, 17 en 18 speelden we equal en de buit was binnen.

Einduitslag 16 – 6 voor The Duke.

Volgende week zien we elkaar weer bij The Duke. Dit team is uitgespeeld met 7 wedstrijdpunten, gevolgd door De Dommel met 5 punten. De laatste wedstrijd om het kampioenschap in onze poule zou wel eens op gewonnen holes beslist kunnen worden.

Ons team speelt dan tegen Bleijenbeek en we hopen te kunnen genieten van ons spel en de accommodatie in Nistelrode.