Het Woold 2 Heren zondag 27-holes sluit debuutseizoen af met klinkende overwinning en eindigt als 2e!

Het Woold 2 Heren zondag 27-holes sluit hun debuutseizoen af met een klinkende 17-1 overwinning en eindigt als 2e!

Na de oor wassing vorige week tegen Geijsteren was deze week alles gericht op rehabilitatie.

De voortekenen hiervoor waren goed omdat we tegen de heren van Overbrug speelden, die in hun eerdere drie partijen steeds het onderspit hadden gedolven.

We besloten de vaste dubbels weer de baan in te sturen, waarbij Berno en Alwin het spits afbeten. Ondanks hun verre van ideale voorbereiding (Berno landde zondagochtend om 07.00 uur in Amsterdam vanuit Qatar en Alwin was de hele week geveld door een ouderwetse griep) namen ze direct het heft in handen en wonnen de 1e vier holes. Na verlies van de 5e hole werd hole 6 weer gewonnen en was de zege met 4&3 een feit.

De dubbel van Christian en Ernest begon wat minder voortvarend maar na verlies van de 1e twee holes werden vervolgens alle holes gewonnen, waarbij ook deze partij met 3&2 op ons konto geschreven kon worden.

De 3e dubbel van Jacques en Pascal verliep een stuk spannender en het was steeds stuivertje wisselen in de partij. Op hole 9 wisten Jacques en Pascal hun hole achterstand knap om te zetten naar een all-square, waardoor we met een zeer comfortabele 5-1 voorsprong konden genieten van de lunch.

Uiteraard blaakten we van het zelfvertrouwen bij het begin van de singles in de middag (waarbij zelfvertrouwen sowieso bij sommigen in het team niet te weinig aanwezig is).

Berno begon aan zijn single onder een fel Nederlands zonnetje en had gelukkig nog steeds geen last van de jet-lag en won zijn single overtuigend met 6&5!

Ernest had veel last van de vertragingen in de baan en het vele wachten maakte zijn spel er niet beter op. Nadat de partijen voor hem langzaam maar zeker allemaal verdwenen en het tempo in de baan omhoog ging, kwam hij beter in zijn spel en boog hij zijn achterstand om in een lichte voorsprong.  Uiteindelijk was de overwinning op hole 18 met 2 up een feit.

Jacques haalde verdiend met 2&1 zijn eerste overwinning en Christian en Pascal waren vandaag duidelijk een maatje te groot voor hun tegenstander en wonnen met respectievelijk 9&8 en 7&6 hun partijen en konden zo al vroeg aan het bier.

15-1 tussenstand met nog 1 partij in de baan. Alwin, natuurlijk nog niet helemaal okselfris, stond op de afslag van hole 18 all-square en toen hij en zijn tegenstander op de 18e green onder het volle terras bij de Peelse aankwamen was de spanning te snijden en kon je een speld horen vallen.

Uiteindelijk besliste Alwin de partij in zijn voordeel met een mooie 5-meter putt en ontplofte niet alleen de tribune!

17-1 en een mooie 2e plaats in ons debuutseizoen!

De competitie is werkelijk voorbij gevlogen en we zijn echt een fantastische ervaring rijker!

Graag willen we al onze “tegenstanders” bedanken voor de enorm gezellige competitie waarbij zeker fanatiek, maar ook op een leuke en respectvolle manier met elkaar de degens gekruist werden. Uitgangspunt was altijd na de strijd een gezellig glaasje met elkaar te drinken en dat is ons inziens super gelukt.

Jack en Christian bedankt nogmaals voor jullie invalbeurten!

En ook Jan Karel, Karin en de rest van de wedstrijdcommissie ontzettend bedankt voor jullie vele werk en  ondersteuning in ons eerste competitieseizoen!

Team Heren 2 Zondag 27 holes