De Regenboogdag op Herkenbosch werd een feestelijke kampioensdag

Vandaag (vrijdag 6 mei) was het alweer de laatste dag van de competitie. Dit keer mochten wij ook weer richting het zuiden alleen nu niet zover. Wij gingen spelen op de prachtige golfbaan De Herkenbosche een beetje ten zuiden van Roermond.

Wij werden op zijn Limburgs onthaalt met koffie/thee en keuze uit 6 heerlijke vlaaien.
Na de formaliteiten konden wij ons heerlijk gaan voorbereiden op de oefen faciliteiten die er prachtig bij lagen.

Vandaag was het niet alleen de laatste wedstrijd van deze competitie maar ook nog eens de alles beslissende. Namelijk zowel het Rijk van Nijmegen (onze tegenstanders) Als Haverleij uit Den Bosch konden samen met ons uitmaken welk team volgend jaar naar de 4e klasse promoveert.

Het was duidelijk dat wij betere papieren hadden dan Haverleij (wij hadden 6 punten voorsprong) en iedere golfer weet dat dat zeker bij matchplay wedstrijden nog niet voldoende is. Wat wij wel wisten is dat wij vandaag minimaal gelijk moesten spelen om verzekerd te zijn van het kampioenschap.

Wij speelden vandaag in de tweede groep tegen het Rijk van Nijmegen. In de eerste groep starten Haverleij tegen Wittem. Dat Haverleij zou winnen wisten wij al lang van tevoren, alleen met hoeveel punten was nog niet duidelijk.

Onze 1e greensome partij bestaande uit Jo Vestjens en Jan vd Vorst haalden na een spannende partij de eerste 2 punten binnen. De 2e partij (Jan Liebregts en Jan Vries) hadden een hele kluif aan de tegenstanders van Het Rijk van Nijmegen. Onze Jannen wonnen deze partij en het punten totaal was al verdubbeld.

Onze derde greensome partij (S)jaak & Jack hadden het niet gemakkelijk. Verschillende keren in de bunkers, of geen juiste slag naar de green. Toch werd het spannend en tot de laatste hole hadden wij nog kans op een gelijk spel. Helaas het mocht niet baten. De 2 punten gingen naar het Rijk van Nijmegen.

De gastheren hadden een uitstekende ontvangst geregeld en ook in de baan waren ze als spotters zeer actief. Zeker op Herkenbosch is dat heel prettig met veel “blinde” holes. Ook de lunch was prima verzorgd en met 4 punten op zak gingen wij op naar de singels.

6 singels waar wij in ieder geval 5 punten moesten gaan halen om het kampioenschap in te kunnen zetten.

Jo Vestjens mocht als eerste de baan in. Het was 1 up, gelijk en dan weer 1 down zo ging het af en aan. Dat bleek ook toen de heren binnen kwamen op hole 18 uitslag A.S.
Voor de goede rekenaars: wij hadden al 5 punten.
Jan van de Vorst had ook een goede tegensander zeker de eerste 9 holes. Daarna “sloeg” Jan verpletterend toe en won deze wedstrijd met 5/4
Dan onze captain Jan Vries die ook een mooie wedstrijd streed. Uiteindelijk kwam hij (zoals een captain dat moet doen) als winnaar uit de strijd. De 3 J’s wisten toen al dat ze kampioen waren, want de 9 punten zijn binnen. Met nog 3 partijen in de baan, kon het al niet meer stuk.

Jan Liebregts was de eerstvolgende die na een mooie en faire wedstrijd weer 2 punten aan het totaal toevoegde. Toen hij de andere 3 J’s zag wist hij het al meteen.
Yess: KAMPIOEN!

Dan waren er nog twee “J’s” in de baan. Bij Jack was het na de eerste 9 de stand A.S.
Bij hole 16 was dit nog steeds het geval.  Hole 17 verloor hij en had nog de kans om bij hole 18 een gelijkspel eruit te slepen. Helaas de tegenstander won na een spannende strijdt ook hole 18 dus 0/2.
(S)Jaak was de laatste in de rij. Hij stond er goed voor bij hole 15 met 2 up. Toch was de tegenstander heel koelbloedig en won de partij alsnog met 1/0

Haverleij en Wittem waren al heel lang binnen en hadden al de nodige versnaperingen gehad. Haverleij had gedaan wat het moest doen winnen (17-1) en dan hopen dat de 6 mannen van het Het Woold een foutje zou gaan maken.

Maar het “Regenboogteam” zorgde er zelf voor dat ze kampioen werden.
Na de 6 tinten blauw, de 6 tinten grijs nu ook nog de 6 “kleuren-broeken” van de Regenboog, was het 6 keer juichen voor de victorie.

Het was een prachtige golfdag met een heel mooi resultaat voor het “Regenboog” team.
De overwinning werd goed gevierd op het terras en tijdens het diner werd er nog eens even aan gememoreerd dat wij de terechte winnaars waren van deze competitie.

Proficiat Mannen.

Na het diner en de koffie zijn wij nog even naar ons clubhuis gegaan. Waar ook onze dames ons kwamen feliciteren en waar wij wederom gastvrij ontvangen werden door Evelien, Su Lynn en Frans. (Daarvoor onze complimenten)

Al met al hebben wij als 6 “J’s” er een prachtige competitie erop zitten. Met het kampioenschap in onze zak kijken wij alweer uit naar het komend jaar in de 4e klasse.

“Regenboog” staat voor diversiteit, de mens in al zijn kleuren en de verbinding tussen aarde en hemel. Dat gevoel heb ik ook vaak als ik aan het golfen ben.

Als mijn “golfbal” praten kon dan zou hij ook zeggen: heel divers maar het resultaat telt.

Met vriendelijke golfgroet

Jack

Vrijdag heren senioren 27 Holes 2e team

(S)jaak Leenders
Jan Liebregts
Jo Vestjens
Jack van der Vleuten
Jan van de Vorst
Jan Vries

P.s. ook nog een speciaal woord van dank aan Karin en Jan-Karel Jobse voor het vele werk wat hun tijdens en voor deze competitie verzet hebben.

Zij verdienen een groot applaus, namens ons team BEDANKT!