Heren 2 vrijdag 18 holes

Heren 2 vrijdag 18 holes

Vrijdag 6 mei was alweer de laatste wedstrijd. Voordat we wel en goed begonnen waren was het alweer afgelopen.

Als team hadden wij maar één motto: kampioen worden. Dat was tenminste wat ons teamlid Jan Karel ons steeds inpeperde. Dit gaf natuurlijk de nodige druk bij de andere spelers, maar we hebben laten zien dat we dit aan konden.

De eerste wedstrijd bij Crossmoor tegen Het Rijk van Nijmegen was inderdaad een “makkie”. Slechts één single werd gelijkgespeeld, uitslag 21-1.

De tweede wedstrijd bij de Peelse Golf tegen de Dommel gaf een ander beeld. Na de singles een stand van 9-5 voor de Dommel. Het leek wel of wij een beetje ingedommeld waren door het resultaat van de eerste wedstrijd. Bij de greensomes werd duidelijk dat de teamspirit nog opperbest was: 6-2 voor ons team en een gelijkspel 11-11 was het resultaat.

Bij de derde wedstrijd bij de Dommel tegen Crossmoor zou alles wel even veranderen, dachten we. Na de singles stond Crossmoor echter met 10-4 voor. Ook nu kwam de teamgeest weer boven en werden de greensomes met 8-0 gewonnen. Eindresultaat 12-10 voor het Woold.

In de laatste wedstrijd bij het Rijk van Nijmegen tegen De Peelse Golf hadden we ons voorgenomen om ruim te winnen. De zesjes-cultuur zoals de meesten van ons team dat nog wel kenden van school, zouden we voorgoed achter ons laten. Maar ….  na de singles stond de Peelse Golf met 8-6 voor. Ook nu moest het weer bij de greensomes gebeuren. En weer kwam het beste uit ons team: 6-2 bij de greensomes en een eindstand van 12-10. Wéér een zesje, maar voldoende voor het kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse. Spannender hadden wij het niet kunnen maken.

Alle teamleden (Kopman Jan, die door ziekte niet kon meespelen, Louis,  Captain Gabriel, Jo, Jan Karel en  Stephan)  bedankt voor de geweldige inzet en de gezelligheid  bij de voorbereidingen, de  wedstrijden en de tijd na de wedstrijden. Jan van Grotel bedankt voor de morele steun en de vele bemoedigende woorden en  Sjef Sanders voor het invallen bij de eerste wedstrijd.

Jos Hendriks