Heren 2 – Geijsteren 5 zondag 27 holes

Verslag Woold 2 – Geijsteren 5

Zondag 1 mei, de dag van de “Vortentscheidung”.  Vandaag was het zo ver….. Nadat wij ons debuut-seizoen begonnen waren met twee nipte overwinningen stond de grote titelfavoriet Geijsteren op ons te wachten. De winnaar van deze wedstrijd is vrijwel zeker kampioen, wat er toe leidde dat Geijsteren in absolute sterkste opstelling kwam. Ga er maar aanstaan tegen drie single handicappers!

Na tactisch overleg kwamen we tot de conclusie dat we maar uit moesten gaan van eigen kracht en werden de vaste koppels de baan ingestuurd.

In de eerste dubbel namen Alwin en Berno na een wat stroeve start snel een voorsprong en wisten deze voorsprong zelfs uit te bouwen naar 2 up na 5 holes. Ook daarna hadden ze nog kansen om deze verder uit te bouwen maar na hole 7 stond het nog steeds 2 up. Helaas werd de partij alsnog gehalved op de 9e hole waarbij alle lof naar de tegenstander die op de 9e hole een formidabele put maakte van een meter of 12 voor birdie!

Ook in de tweede dubbel moesten Christian en Ernest vol aan de bak. Elkaar versterken was de sleutel tot succes, maar helaas was de tegenstander te stabiel en pakte de winst alsnog op hole 9.

De derde dubbel die gespeeld werd door Jacques en invaller Jack, kwam maar niet naar het clubhuis, zouden ze wel op tijd terug zijn voor de single? Uiteindelijk waren we als team er getuige van dat ook hier op hole 9 de partij uiteindelijk door verlies van de hole ook verloren werd.

Ai, 5-1 achter na de dubbels, dit hadden we nog niet meegemaakt….. en het gezegde het had net zo goed andersom kunnen zijn was hier misschien wel een beetje op zijn plaats.

Na de lunch moesten we dus echt aan de bak. Iedereen wist wat hem te doen staat, en vol goede moed begonnen we de singles.

Berno kwam niet in zijn spel, maar eenmaal een beetje op gang, moest hij constateren dat zijn tegenstander fenomenaal aan het spelen was. Winnen van iemand die 2 boven de baan speelt, was veel te veel gevraagd.

Ernest kon heel goed stand houden maar na de turn wilde het niet mee vlotten en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen.

Invaller Jack had een zware dobber, maar kwam toch met een voldaan gevoel van de baan en kon net als Ernest en Berno alleen maar de tegenstander feliciteren met de overwinning.

Christian kon het goed bijhouden tot de turn en begon met een lichte achterstand aan de 2e negen holes. Uiteindelijk deden 5 parren van de tegenstander hem de das om.

Alwin was al sinds zaterdag niet geheel fit en leefde al sinds zaterdagmiddag op wat extra vitamine C en ibuprufen. Toch speelde hij een aardige partij waarbij het constant heen en weer ging. Pas op hole 10 werd de eerste hole gehalved, om daarna vervolgens weer met de tegenstander om en om holes te winnen. Volgende week weer volledig gezond en gas erop!

Zou Jacques dan de reddende engel van de dag worden? Zo vrolijk en dorstig dat hij aan hole 18 begon, dacht iedereen, zullen we nog wat puntjes sprokkelen? Helaas, Jacques bleef lachen, maar bleef jammer genoeg zonder punten achter.

Hiermee was een grote nederlaag een feit, waarbij wij verdiend verloren hebben van een zeer terechte kampioen!

Team Geijsteren van harte gefeliciteerd en we wensen jullie veel succes in de 4e Klasse!

En uiteraard Jack van harte bedankt voor het invallen!

Deze week is voor Team Het Woold even regenereren, en vrijdag met onze scout voorspelen op de Peelse Golf zodat we in onze laatste wedstrijd waarin we met Helmond de sportieve degens kruisen een 2e plaats in ons debut-seizoen veilig stellen.

Team Het Woold Heren 2 27 holes