Heren 1 (36) met volle buit huiswaarts vanuit Dordrecht

heren 1 dordrecht 2Onze wekkers gingen afgelopen zondag al vroeg. Nu is dat natuurlijk bij elke competitiewedstrijd het geval als je 36 holes speelt, maar als je naar Dordrecht moet rijden dan weet je in ieder geval dat het een lange dag gaat worden. Een kleine opfrisser: de locatie was Crayestein Golf, de thuishaven van Golfclub De Merwelanden.

Ondanks dat de baan een prima lay-out heeft en het onderhoud erg goed is, is de baan vooral bekend vanwege de buurman: een deel van de baan ligt pal naast een afvalverwerkingsfabriek. Sommige spelers van hun team noemen hun eigen baan daarom ook niet voor niets “TPC Tsjernobyl”.

Hoe dan ook, wij kenden de baan nog van twee jaar geleden, toen we dankzij een 9-9 gelijkspel tegen de Tongelreep ternauwernood in de 1e Klasse bleven. Waar op de eerste negen holes vooral voor positie moet worden gekozen vanwege doglegs omringd door bomenrijen, is er op de tweede negen erg veel ruimte. Daarnaast had Ted nog een belangrijk detail gevonden in de lay-out: de speler die op hole 1 zou beginnen met afslaan tijdens de foursomes zou bijna alle (!) approaches naar de green toe hebben vanwege de volgorde van de par 3, 4 & 5’en. Erg handig om te weten dus, zodat ieders sterktes beter benut konden worden.

Over de wedstrijd zelf kunnen we eigenlijk kort zijn. We speelden tegen het Heren 1 team van de Batouwe en gezien het grote verschil in handicaps zouden we eigenlijk alleen maar tevreden mogen zijn met een 18-0 overwinning. Dit werd dan natuurlijk ook het doel, waarbij onderschatting de grootste spelbreker zou kunnen zijn. Gelukkig was dit niet het geval. ’s Ochtends werden alle foursomes met overmacht gewonnen zonder het beste spel op de mat te leggen. Deze lijn werd ’s middags doorgetrokken en alle singles werden gewonnen. Zodoende werd het 18-0, de allereerste clean sweep van ons team in de 1e Klasse!

Zo’n resultaat is natuurlijk super voor ons moraal, maar waarschijnlijk zullen wij in de toekomst afgelopen zondag niet herinneren als de dag waarop we 18-0 wonnen. Ondanks het krachtsverschil hebben we een van de leukste competitiedagen gehad qua sfeer, wat mede te danken was aan onze tegenstanders die er net als ons ook gewoon een leuke dag van wilde maken. Om het feest compleet te maken had De Merwelanden in de avond een volkszanger ingehuurd om voor zowel onze poule als voor de 27-holes poule die gastheer was op te treden. Dit zorgde natuurlijk voor een unieke sfeer, want op welke golfbaan maak je nu mee dat er een vol clubhuis staat mee te zingen op Kali van Django Wagner?

Memorabel, dat was zondag 28 april 2019. Was het niet om de 18-0, dan wel om het horen van Django Wagner – Kali op TPC Tsjernobyl in Dordrecht. Aankomende zondag zijn wij opnieuw vrij (vanwege Bevrijdingsdag) en dus sluiten we op 12 mei onze competitie af op De Haenen. Gezien de stand in de poule staat de kampioen al zo goed als vast, net als de degradant. Wij kunnen enkel nog tweede of derde worden en dus gaan we nog een laatste keer in trainingskamp om die tweede plaats te pakken in een rechtstreeks duel met de huidige nummer twee Toxandria.

Namens het Heren-1 team,

Rens van der Schouw (c)