Heren 1 (36 holes) schiet uit de startblokken op eerste competitiedag

heren1 600Regen, ijs, sneeuw, hagel, windkracht 8 en een temperatuur variërend van -5 tot 18 graden: we hebben het afgelopen winter allemaal meegemaakt tijdens onze voorbereiding op de competitie. Aangezien er deze winter dus in zo’n beetje de meest uiteenlopende weersomstandigheden getraind werd, dachten we klaar te zijn voor de eerste competitiedag. Op de agenda stond een wedstrijd op de Batouwe in Tiel tegen het 1e team van De Haenen.

Dit team kwamen we twee seizoen terug ook al tegen en gezien de kansloze nederlaag van toen hoeven we niet uit te leggen dat er behoorlijk wat revanchegevoelens opspeelden in ons team richting deze wedstrijd.

Omdat bijna niemand van ons de baan kende, alleen Jules heeft hier ooit een jeugd open gespeeld, was voorspelen in de week vooraf erg leerzaam. We zijn daarom ook blij met onze sponsoren die dit mede mogelijk maken: Identipack & Buiting & Hurkmans, alvast enorm bedankt voor de support dit seizoen! Voor wie de baan niet kent: De Batouwe heeft 3 lussen, de Peren-lus, Appel-lus & Kersen-lus, waarvan de eerste twee genoemde lussen waren uitgekozen voor onze competitiedag. Deze parkbaan met meerdere waterpartijen is erg leuk en variërend maar is niet al te lastig, waardoor er wel goed gescoord moest worden om resultaat te boeken.

bjornvanasseldonk 360Met deze informatie in het achterhoofd werd er op zondagochtend rond 7:00 uur koers gezet richting Tiel. Het elkaar dollen maakte langzaam plaats voor steeds serieuzere gezichten naar mate de klok richting onze tee time van de foursomes tikte. 9:30 uur, #GOTIME zoals ze het op de PGA Tour ook wel noemen. Dit jaar speelt ons team de foursomes in de duo’s Ted & Rens S, Rens V. & Nick en Bjorn & Jules. Ted & Rens S. begonnen prima en kwamen al snel op voorsprong door een aantal fouten van de tegenstanders af te straffen. Deze voorsprong werd gedurende de ronde langzaam uitgebreid en uiteindelijk wisten ze op hole 15 de eerste punten binnen te brengen. Achterin waren ook Bjorn & Jules bezig met een sterke wedstrijd en zij wisten zelfs op hole 14 hun winst al binnen te slepen. Alleen bij Rens V. & Nick wilde het niet vlotten. Zoals ze zelf zeiden speelden ze vooral “een wedstrijd tegen zichzelf” en moesten door het verliezen van hole 16 en 17 de partij gewonnen geven. Maar goed, niets aan de hand: 4-2 voor met de lunch en erg veel perspectief in de middag gezien het spel van iedereen.

Bij de competitie is het mogelijk om de startvolgorde van het team te wijzigen als meerdere spelers dezelfde playing handicap hebben. Deze situatie kwamen wij tegen, waardoor plek 3 t/m 6 verwisselbaar was in de middag. Besloten werd Jules met zijn sterke spel naar voren te schuiven in de startvolgorde, waarbij we hoopten dat dit voor ons positief zou uitpakken. En dit bleek ook het geval te zijn. Rens V. en Bjorn hielden flink huis en wonnen respectievelijk met 8&7 en 7&6. Daarnaast wisten ook Ted en Jules hun single relatief makkelijk te winnen. De winst was hierdoor al binnen, omdat ons team inmiddels 12 van de 18 punten had verdiend. Alleen Nick en Rens S. waren nog in de baan en hadden het een stuk lastiger. Beide spelers stonden het merendeel van de partij down. Gelukkig paste het slot perfect bij de rest van de dag: Nick wist zijn achterstand om te buigen in een overwinning op hole 17, terwijl Rens S. door mocht tot hole 18, die hij met een birdie won en speelde daardoor gelijk.

Einduitslag 15-3! Iedereen heeft punten gepakt, wat de uitslag een echte teamprestatie maakt. In deze poule met sterke tegenstanders zoals De Merwelanden en Toxandria is daarom deze uitslag extra motiverend om de komende weken onbevangen verder te gaan. We moeten alleen wel twee weken wachten, want aankomende zondag zijn we gastheer en spelen dus niet.

 

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw (c)