Heren 1 36-holes opent competitiebal met overtuigende 13-5 overwinning

Zondagmorgen 2 april: wat zijn we blij dat het competitiebal weer van start gaat! Na maanden van voorbereidingen mag de korte, maar enorm hectische en intensieve periode van start gaan. We zijn vooral blij om het “van start mogen gaan”, want gezien de neerslag van afgelopen week was dat zeker nog geen zekerheidje. De captain van de Haenen, toneel van de eerste speeldag, kwam gelukkig op zaterdagmiddag met het verlossende berichtje dat er zomergreens open zouden zijn. “De baan is kletsnat, maar er kan gespeeld worden.” En dus werd om 7.00u koers gezet naar Breda, weliswaar met een kleine omweg omdat chauffeur Ted helaas zijn schoenen was vergeten in de kofferbak te leggen.

Gelukkig mocht dat de pret niet drukken. We waren “gewoon” op tijd aanwezig en vervolgens na ontvangst richting de driving range om warm te slaan. Dat was zeker nodig, want met 4 graden, windkracht 4 en minimaal 4 wolkendekken was het niet bepaald warm. Daarna richting de oefengreen en de 1e tee voor de 18-holes foursomes.

Tegenstander: De Wouwse Plantage. Een enorm mooie 18-holes baan, maar vooraf hadden we geen idee wat we van hun vaandelteam konden verwachten. Op papier bleken ze gelijk aan ons en zou het dus een spannende wedstrijd kunnen worden. Met Rens V. & Ted voorop, daarachter Jules & Taylor en Rens S. & Nick achterop ging Het Woold van start. En met verve: de eerste 2 partijen liepen al snel uit en konden verderop in de ronde de eerste punten op het bord brengen. Achterin hadden Rens S. & Nick aanvankelijk geen moeite, maar zij kwamen later in de ronde achter. Gelukkig werd hole 18 gewonnen voor een gelijkspel en zo stond het dus 5-1 met de lunch.

Vrolijke gezichten! Niet alleen vanwege de tussentijdse voorsprong, maar ook omdat de zon doorkwam en de sfeer enorm goed was. Na een korte lunch direct door naar de singles. Snel doorstarten, want er was nog een andere poule aan het spelen die vanaf hole 10 begon. Dit keer bood de Wouwse Plantage wat meer tegenstand, want op een gegeven moment stonden 4 partijen van Het Woold achter… Gelukkig heeft ons team een lange adem en kon er vanaf de backnine weer gelachen worden: Rens V. kwam terug van een achterstand en speelde gelijk, Ted & Jules kenden geen problemen en wonnen hun partijen, Taylor boog ook zijn achterstand om in gelijkspel, zoals ook Rens S. zijn achterstand omboog in een winst na hole 18. Zo was enkel Nick, ondanks solide spel, de enige die zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander. Eindstand 13-5 (overtuigend dus!).

Na de ronde was het nog lang gezellig op De Haenen. Het thuisteam had de thuisdag goed voor elkaar, en na de gebruikelijke speeches (ook door de rookies!) kon er worden begonnen met het diner.

Deze week speelt onze poule niet, want iedereen zit uiteraard voor de TV om het slot van de Masters op Augusta te volgen. Daarna mogen wij de poule ontvangen op Het Woold en kunnen dus zien hoe de krachtverhoudingen verder liggen. Wat in elk geval niemand ons afneemt is de koppositie die we aankomende 2 weken (op doelsaldo) bezitten! Tijd om verder te finetunen, zodat we op zondag 23 april scherp zullen zijn tegen de Dommel op Landgoed Nieuwkerk.

Namens Heren 1 36-holes,

Rens van der Schouw