Heren 1 36-holes loopt opnieuw schade op

Op zondag 10 april trok Heren 1 36-holes wederom via de A2 naar het zonnige zuiden des lands voor speelronde 2 van de NGF Competitie. Ditmaal werden de auto’s geparkeerd bij Hoenshuis, een schitterende parkbaan in heuvelachtig Limburg landschap. We keken dan ook enorm uit naar een nieuwe wedstrijd op de golfbaan met Brunsummerheide als tegenstander.

Na de nederlaag van vorige week was het tijd voor eerherstel. Bij aanvang bleek echter ook Brunssummerheide een sterk, jeugdig team aan de start te presenteren, wat gedurende de wedstrijd ook terugkwam in de resultaten.

De foursomes

Bij de dubbels hadden de meeste spelers moeite om hun ritme te vinden, iets wat erg belangrijk is om in een foursome te presteren. Zo kan het voorkomen dat je 5 holes lang geen driver af hoeft te slaan of juist 3 holes op rij een “tester” op de green hebt om de hole te winnen of te squaren. Onze tegenstanders hadden duidelijk hun ritme wél te pakken: voorin verloren Rens V. & Ted en ook achterin moesten Rens S. & Raymond zich gewonnen geven. Gelukkig konden Jules & Taylor wel te punten binnenbrengen en stond het net als vorige week 2-4 met de lunch.

Wanneer de playing handicaps gelijk zijn, dan mag het team zelf beslissen in welke volgorde er wordt gestart. De tegenstanders werden besproken en op basis daarvan werd de startvolgorde doorgegeven aan het thuisteam Hoenshuis, in de hoop daar voordeel uit te kunnen halen.

De singles

Helaas bleek het ook in de middag een lastige klus die niet te klaren bleek. Ondanks prima spel van het merendeel van het team waren de spelers van Brunssummerheide wat scherper, waardoor bijna iedereen verloor. Alleen Rens S. kon 2 punten op het bord krijgen voor Het Woold, waardoor we op 4-14 als eindstand uitkwamen.

Lichtpuntjes

Het is inmiddels duidelijk dat we de laatste 2 wedstrijden tegen Stippelberg & Hoenshuis móeten gaan winnen om degradatie te voorkomen (want er degraderen 2 teams in onze poule). Dat gaat lastig worden, maar zeker niet onmogelijk. We zien daarbij ook diverse lichtpuntjes:

  • Het aantal Woold-toeschouwers neemt wekelijks toe: waar vorige week de familie van Jules kwam kijken, was ditmaal ook de vader van Taylor aanwezig én onze 7e speler Nick Bronzwaer met zijn kinderen, die zo voorzichtig kennis leren maken met de fantastische golfsport!
  • Het golfspel binnen ons team wordt met de week beter, waardoor het binnenkort op onze kant op gaat vallen;
  • Op basis van handicap hebben we nu de 2e sterkste tegenstanders gehad, dus onze kansen zullen de aankomende weken groter worden;
  • Bij Hoenshuis hadden ze een aantal handige boekjes liggen die tijdens de borrel even zijn bestudeerd om onze kennis nog verder bij te spijkeren (zie foto onderaan artikel);

Met Pasen is er geen competitie, waardoor we op zondag 24 april de draad weer oppakken. Zelf zijn we dan gastheer op Het Woold, een rol die voor ons als meest gastvrije golfbaan van Nederland natuurlijk perfect is weggelegd. Daarna trekt onze poule verder noordwaarts en spelen we op zondag 1 mei op Het Rijk van Nijmegen tegen de Stippelberg. Voor ons rest dus 3 weken trainen om ons klaar te maken voor 2 intensieve, maar bovenal belangrijke wedstrijden.

“Onwards & upwards”. Wordt vervolgd.

Namens Heren 1  36-holes

Rens van der Schouw