Heren 1 36-holes komt nipt tekort tegen vaandelteam van de Dommel

Op zondag 23 april stond speelronde 3 op het programma. Na onze thuisdag op 16 april dus voor ons de tweede wedstrijd in de poule. We mochten koers zetten richting Landgoed Nieuwkerk in Goirle, een mooie 9-holes baan die zich uitermate leent voor een matchplay format. Waarom? Voor die de baan niet kent: korte, makkelijkere holes worden later in de ronde afgelost door een paar echte testers waar de foutmarge minimaal moet zijn. Zo kunnen er holes zowel worden gewonnen met birdie, maar ook worden weggegeven door persoonlijke fouten.

De tegenstander van de dag waren de heren van GC de Dommel. Een ervaren team, dat in de poule 1x nipt had verloren en 1x ruim had gewonnen. Qua niveau gelijk aan ons? Op papier misschien ietwat sterker, de praktijk zou de krachtsverschillen gaan uitwijzen.

‘s Ochtends tijdens de foursomes bleek het niveau al close. Voorin bleef het lang spannend en uiteindelijk verloren Rens V. & Ted door een birdie van de tegenstander op de laatste hole. Daarentegen wonnen Jules & Taylor daar juist hun wedstrijd. Alleen Rens S. & Nick konden het niet langer spannend houden en verloren op hole 14 hun dubbel.

Tussenstand: 2-4 voor de Dommel, totdat hun kopman zich tijdens de lunch terugtrok i.v.m. fysieke klachten. Dit bracht de tussenstand op 4-4 met nog 5 te spelen singles en dus 10 te verdelen punten. Het team maakte zich klaar voor de middagronde door nog even kort wat ballen te slaan én Buienradar in de gaten te houden, want er was regen op komst.

Een ding stond vast: het zou erom gaan hangen wie er aan het langste eind zou gaan trekken. Dit bleek ook wel in de scores, want zo stonden er een paar singles achter, een paar voor, maar richting het eind stond bijna iedereen gelijk. Uiteindelijk verloor Nick helaas op hole 17. Tussenstand 4-6. Alle andere partijen moesten wel naar hole 18, waar Jules & Rens S. helaas verloren en Ted & Taylor gelijkspeelden. Dit bracht de eindstand op 6-12 verlies.

Enorm balen! Sommige putts die net niet vielen, de tegenstander die soms iets meer geluk had. Het zat niet altijd mee, maar er is wel flink voor gestreden en dat is ook zeker iets waard. We wisten door deze wedstrijd in elk geval dat het niveau in de poule erg dicht bij elkaar ligt. Omdat de Haenen wonnen van de Wouwse Plantage, hebben we nu de volgende tussenstand in de poule:

1 Landgoed Nieuwkerk 1
P WP + 0 PP+ PP-
2 4 2 0 0 23 13
2 De Dommel 1
P WP + 0 PP+ PP-
3 4 2 0 1 32 22
3 Het Woold 1
P WP + 0 PP+ PP-
2 2 1 0 1 19 17
4 De Haenen 1
P WP + 0 PP+ PP-
2 2 1 0 1 19 17
5 Wouwse Plantage 1
P WP + 0 PP+ PP-
3 0 0 0 3 15 39

We spelen aanstaande zondag tegen de Haenen op GC de Dommel. Dat team staat exact gelijk in punten en doelsaldo én heeft waarschijnlijk dezelfde gedachte als wij: met nog 2 gewonnen wedstrijden zouden we zomaar nog bovenaan in de poule kunnen eindigen… Maar voordat we daar aan denken wacht er eerst nog een week toewerken naar aanstaande zondag, want we zijn gebrand op eerherstel en om die wedstrijd te winnen.

Namens Heren 1 36-holes,

Rens van der Schouw